100 de persoane au luat parte la o şezătoare ca în vremurile de altădată la Căminul Cultural Rugăşeşti (VIDEO/FOTO)

2426
0
DISTRIBUIȚI

Oferta mici si bere

Oferta mici si bere

Perne
Perne

Primăria Comunei Căşeiu, Centrul Turistic Căşeiu, Scoala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj au organizat sâmbătă o şezătoare ca în vremurile de altădată, la Căminul Cultural Rugăşeşti (comuna Căşeiu), la care au participat aproximativ 100 de persoane.

La eveniment au luat parte secţiile de cusut-tesut tradiţional din Căşeiu, Cluj, Bedeciu, Răchitele, cursanţi de la secţia canto Dej, copii şi mulţi iubitori ai tradiţiei romaneşti.

Şezătoarea a fost onorată de o asistenţă numeroasă şi de directorul adjunct al Şcolii Populare de Arte “Tudor Jarda”, Marius Moldovan. Pe lângă domnia sa, la deschiderea manifestării au mai luat cuvântul viceprimarul comunei Căşeiu, Adrian Pura şi directorul Şcolii Gimnaziale Căşeiu, prof. Cristian Groşan.

Au participat membrii secţiilor de cusut-ţesut din localitate, dar şi din alte centre tradiţionale ale acestui vechi meşteşug popular, cum sunt Bedeciu şi Răchiţele, precum şi specialişti din Cluj-Napoca. Nu mai puţin de 60 de cursanţi s-au adunat la Rugăşeşti, printre ei şi mulţi copii.

Oaspeţii au avut ocazia să simtă şi să retrăiască frumoase amintiri din vremurile de altădată, când pe toată durata iernii, seară de seară, erau prezenţi alături de harnicele femei de la sate la şezători. Gazdele au fost de această dată membrii cursului de cusut-ţesut din comună Căşeiu, condus de doi ani de Elvira Gavriş, membru al Academiei Artelor Tradiţionale de la Sibiu.

Acestor femei harnice şi ambiţioase s-au alăturat şi cursanţii secţiei canto popular Dej a Şcolii Populare de Arte “Tudor Jarda” Cluj. Au cântat, printre alţii, Cristina Peter, Vasile Milchiş şi Ţentian Petru din Bonţ, acompaniaţi de taraful condus de Emil Mihai din Gherla. Nu au lipsit nici jocurile tradiţionale din zona Someşului, completând o şezătoare populară veritabilă, aşa cum rar mai vedem în zilele noastre.Tipografia Marian
loading...
DISTRIBUIȚI

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ