https://www.airportcluj.ro/
Social si Cultura

Activităţi extraşcolare în săptămȃna „Scoala altfel” la Scoala Gimnazială „Avram Iancu” din Dej

In săptămâna „Școala  altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun!” elevii Scolii Gimnaziale „Avram Iancu” din Dej  au participat la activităţi diferite care demonstrează că şcoala îi poate învăţa lucruri noi într-un mod diferit şi distractiv. Activităţile organizate de către profesorii din şcoala noastră i-a captivat pe elevi şi le-a dezvoltat simţul artistic, abilităţile sportive, competenţele de relaţionare, spiritul competitiv, simţul de orientare. Astfel, elevii însoţiţi de cadre didactice au participat la excursii tematice, activităţi sportive, au desfăşurat activităţi de voluntariat, au derulat proiecte de parteneriat cu diferite şcoli şi grădiniţe, au făcut vizite la muzee, biblioteci, salină, fabrici, au încondeiat ouă.

În a patra zi a săptămânii „Școala  altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun!” elevii claselor a II-a A și a IV-a A de la Școala Gimnazială „Avram Iancu”, însoțiți de profesorii Aida Galu, Marilena Dunca, Laura Câmpean, Adrian Baciu și Sergiu Coc au vizitat Salina Ocna Dej datorită sprijinului acordat de d-nul  inginer chimist Cătălin Chender .

Ca urmare a acestei vizite, elevii au conștientizat care este obiectul de activitate al Salinei Ocna Dej: extragerea, prepararea și comercializarea sării geme. De asemenea, au aflat că sarea este folosită în industria chimică dar și în cea alimentară și în consumul uman direct. Au aflat despre mina „23 August”, care nu mai este activă în prezentat și au văzut intrarea la mina activă „Transilvania”, care este deschisă exploatării din anul 1979.

copii dej

Elevii au poposit apoi la baza balneară Toroc unde au valorificat competențele dobândite în urma cursului de înot care s-a derulat în cadrul proiectului de parteneriat cu Primăria Dej „O minte sănătoasă într-un corp sănătos”, proiect inițiat și coordonat  de d-na prof. Aida Galu.

Elevii au exersat stilurile de înot pe care le-au învățat în cadrul cursului, au conștientizat importanța practicării sportului pentru dezvoltarea aromoniasă a organismului și a dezvoltării spiritului de competiție și s-au bucurat de ambianța bazei balneare Toroc. La finalul activităților elevii au fost recompensați cu diplome pentru activitățile derulate în „Săptămâna altfel”. Directorul şcolii, prof. Daniela Herineanu şi directorul adjunct, prof. Giurgiu Gheorghe au monitorizat activităţile desfăşurate în această perioadă.

copii dej toroc

 

Articole Similare

3 Comentarii

  1. Trebuie invatati sa socializeze si spiritul de echipa. E un lucru bun, daca e bine organizat.

  2. Au fost si alte invatatoare care au desfasurat cu copiii nostri activitati mult mai frumoase !!! Pe dansele de ce nu le amintiti ? Doar in scoala aia nu sunt numai doamnele mai sus mentionate !!!!

  3. Adela, pentru că informațiile sunt trimise de către persoanele interesate, în speță cadrele didactice. Credeți că redactorii au umblat cu aparatul foto după elevi și dăscălițe pentru a face astfel de reportaje anoste. Nu, ceea ce vezi tu aici se numește în sistemul de învățământ, diseminare, adică o simplă aducere la cunoștința celor interesați a unor astfel de activități. Celelalte cadre didactice pur și simplu nu își fac ,,reclamă,, deși poate au făcut activități mult mai interesante, așa cum spuneai tu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button