Adăposturile civile din Dej | Unde te poţi adăposti în caz de război

7649
1
DISTRIBUIȚI

Oferta mici si bere

Oferta mici si bere

Perne
Perne

Dejeanul.ro a solicitat Primăriei Dej o listă cu adăposturile civile de pe raza municipiului. Astfel, în caz de război, dejenii se pot adăposti în doar trei buncăre funcţionale. Este vorba de adăpostul de la Primăria Dej, Blocul Francezilor de lângă Cinematograful „Arta” şi la Şcoala „Mihai Eminescu”.

Astfel, la o populaţie de aproximativ 30.000 de locuitori, doar 200 ar avea loc în adăposturile din oraş, în cazul unui atac aerian.

Autorităţile locale din Dej ne-au transmis că în oraş se mai află astfel de adăposturi, însă nu sunt funcţionale. În perioada următoare se vor face demersuri pentru ca şi aceste buncăre să fie funcţionale.

Vă reamintim că astăzi au răsunat alarmele de dezastre în 11 judeţe din Ardeal, în cadrul exerciţiului PROCIV 2017. Şi sirenele din Dej au fost puse în fuctiune, transmiţând 6 semnale a câte 16 secunde.

Vezi AICI cum a decurs exerciţiul din Dej.

Tipografia Marian
loading...
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. daca stai in strada esti mai sigur ca supravetuiesti.acele buncare erau sigure la nivelul aniilor in care au fost proiectate,si bombele si agentii patogeni sunt mai puternici.

LĂSAȚI UN MESAJ