Amplu proiect de Mobilitate Urbană la Dej

2151
2
DISTRIBUIȚI

Oferta mici si bere

Oferta mici si bere

Perne
Perne

Primăria Municipiului Dej depune spre finanțare pe fonduri nerambursabile, un amplu proiect de Mobilitate Urbană care vizează reabilitarea centrului istoric, modernizarea de străzi,  achizițiționarea de mijloace de transport ecologice și modernizare bazei de  transport. 

Proiectele din cadrul Planului  de Mobilitate Urbană sunt următoarele:

 1. Proiectul „AMENAJAREA ZONEI PIETONALE CENTRALE IN VEDEREA REDUCERII EMISIILOR DE CARBON DIN ZONA CENTRALA A MUNICIPIULUI DEJ”, are o valoare de peste 7 100 000 euro, se realizează în spațiul public al pieței Bobâlna, al străzi 1 Mai până la intersecția cu str. George Coșbuc, precum și al Pieței 16 Februarie și constă în :
 • modernizarea infrastructurii rutiere pe o lungime de 715 m
 • amenajarea de zone pietonale și trotuare pe o suprafață de 13170 mp
 • piste de biciclete
 • amenajarea de spații verzi cu gazon, flori, arbuști și arbori
 • achiziționare a 60 biciclete, stații de închiriere biciclete și dezvoltarea unui sistem modern de închiriere
 • achiziționarea a 3 autobuze ecologice
 • modernizarea stațiilor de autobuz
 • amplasarea de mobilier urban
 1. Proiectul ”MODERNIZARE INFRASTRUCTURĂ STRĂZI PENTRU ACCESUL ÎNTRE ZONA CENTRALĂ ŞI OCNA DEJ – STRAZILE MIHAI VITEAZU, MINERILOR, ALBASTRELELOR, TIBLESULUI, EROILOR, PINTICULUI are o valoare de 9.995.499,84 euro și constă în:

– modernizarea străzilor: Mihai Viteazu, Minerilor, Albăstrelelor, Țibleșului, Eroilor, Pinticului, pe o lungime de 10,22 km

– amenajarea trotuarelor și spațiilor verzi aferente

– achiziționarea a patru autobuze ecologice de capacitate mică și 8 de capacitate medie

– amenajarea stațiilor de transport

– sistem management inteligent al traficului și supraveghere video

 1. Proiectul ”MODERNIZAREA CORIDORULUI INTEGRAT DE MOBILITATE URBANA REPREZENTAT DE STR. 1 MAI (TRONSON 1 MAI 182 – INTERSECTIE STR. ION POP RETEGANUL) – STR. ION POP RETEGANUL – POD SOMES- STR. LIBERTATII- STR. BISTRITEI PANA LA LIMITA ADMINISTRATIV TERITORIALA A MUNICIPIULUI DEJ, INCLUSIV ACCES CATRE AUTOBAZA TRANSURB DEJ SI MODERNIZAREA AUTOBAZEI TRANSURB SA”.

Pentru primele două proiecte au fost aprobați în Ședința de Consiliu din data de 20 septembrie, indicatorii tehnico- economici urmând ca și pentru cel de al treilea proiect să fie supuși spre aprobare indicatorii și depus spre finanțare.

Tipografia Marian
loading...
DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

 1. Nimic nu se face la Dej. Doar cosmetică. De ce nu se lărgesc străzi, nu se construiesc cartiere, fabrici, locuri de muncă. Nici o clădire impunătoare care să schimbe faţa oraşului de 25 de ani.

 2. ady, nu se largesc strazile, se ingusteaza + se scot locurile de parcare din centru, ca sa vii cu autobuzul, nu cu rabla ta importata din UK. sau daca vii cu rabla ta, sa o parchezi si sa poluezi in centru, pregateste-te sa platesti 2euro parcarea pe ora. dupa doua vizite in centru iti vinzi rabla…e parcarea mai scumpa ca rabla ta. deci, se face ceva in Dej, se civilizeaza centrul, ca sa arate ca in afara. Cand te duci in UK, mergi cu rabla pana in centru?! nu. atunci aici de ce vii cu ea in centru?!

LĂSAȚI UN MESAJ