Astazi este Boboteaza. Slujba de sfintire a apei cu invitati speciali la Biserica Sfantul Nectarie din Dej – VIDEO

4983
2
DISTRIBUIȚI

Oferta mici si bere

Oferta mici si bere

Perne
Perne

Sute de credinciosi au participat astazi la Slujba de Boboteaza de la Biserica Sfantul Ierarh Nectarie de pe strada Crangului din Dej. Slujba de sfintire a apei a fost oficiata de catre preotul protopop Ioan Buftea alaturi de invitatii sai, pr. prof.univ. dr. Stelian Tofana de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj Napoca si Adrian Antonea, preotul slujitor al Bisericii din Spitalul Penitenciar Dej.

La final, credinciosii au plecat acaasa cu agheasma, biserica de pe strada Crangului pregatind peste 1000 de sticle imbuteliate cu apa sfintita.

Botezul Mântuitorului în Iordan poartă și denumirea de „Epifanie” sau „Teofanie”, termeni care provin din limba greacă si înseamnă „arătare”, „descoperire”.

Praznicul reprezintă reactualizarea momentului în care Fiul lui Dumnezeu Iisus Hristos, la 30 de ani, vine la Iordan, se botează cu botezul pocăinţei – a lui Ioan –, El Cel fără de păcat, asumând păcatele întregii omeniri, pe care le va răscumpăra prin scump sângele Său, pe Golgota.

 

Mai multe poze, AICI!

 

Tipografia Marian
loading...
DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Daca numai smecherul ala de Ishten a putut face lucruri sfinte, oare cum pusca se face ca azi orice popa poate sa faca apa de robinet sfantita!!!??? Si mai pretinde si bani de la prostime!!!??? Si se gasesc destui sa plateasca!!! Chestie total ilegala, nu pot distrbui o apa pentru care nu au certificat de calitate si nu e verificata pentru bacterii si virusi!!!

  2. Va veni şi vremea când se va respecta tradiţia şi fiecare v-a veni cu vasul lui „curat şi frumos împodobit” cu apa de acasă ca să fie sfinţită prin invocarea lui „Ishten”, cel pe care îl invocă Toni? Probabil nu v-a veni acea vreme pentru că „apa îmbuteliată” şi acele hidoase butoaie de murături au luat locul acelui vas umil dar curat al înaintaşilor. Îmi pare rău că nu găsim o cale mai smerită, mai curată şi mai atractivă de a-l propovădui pe Hristos.

LĂSAȚI UN MESAJ