Au rasunat ALARMELE DE DEZASTRU in Dej | VIDEO din centrul SUBTERAN de comanda in caz de catastrofe

5850
4
DISTRIBUIȚI

Oferta mici si bere

Oferta mici si bere

Perne
Perne

Au rasunat alarmele de dezastre astazi in 11 judete din Ardeal, in cadrul exercitiului PROCIV 2017. Si sirenele din Dej au fost puse in fuctiune, transmtand 6 semnale a cate 16 secunde.

Putin dupa ora 10, la Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta din Dej a venit o informare din partea IGSU ca exista pericolul de cadere obiecte din atmosfera. Conform planului, in maxim 15 minute, un reprezentant al acestui comitet impreuna cu un reprezentant ISU au fost nevoiti sa mearga la centrul operativ de transmisiuni si alarmare, amplasat undeva in subteran in zona centrala a Dejului. La 10:12, toate cele sapte sirene de alarmare din Dej au fost puse in functiune, transmitand cele 6 semnale a cate 16 secunde fiecare. Dejenii care se aflau in acel moment pe strada, nu au fost luati prin surprindere de alarme, stiind cel mai probabil de exercitiul care are loc la nivel national.

Oricum, in cazul unei situatii reale, Dejul nu sta bine deloc. In oras exista doar trei adaposturi functionale in caz de atac aerian, care sunt administrate de Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta. Capacitatea celor trei adaposturi nu depaseste 200 de persoane, in conditiile in care populatia Dejului este de peste 30 000 de locuitori. Lucrurile merg insa spre bine, spun reprezentantii comitetului, care spun ca in urmatoarea perioada vor mai fi amenajate cateva astfel de adaposturi, la subsolul Muzeului de Istorie si sub centrul de afaceri de pe strada Ecaterina Teodoroiu.

Legenda alarmelor in caz de dezastre:

Prociv-2

 

Tipografia Marian
loading...
DISTRIBUIȚI

4 COMENTARII

  1. Nu stiu in alta zona, dar pe deal abia s-a auzit ceva… Daca alarma asta ar trebui sa ma atentioneze in caz de pericol real, ar fi de bai… 🙁

  2. In plus, ar fi bine daca s-ar instrui si cetatenii cum trebuie sa procedeze in caz de alarma… Cati dintre noi stim la modul serios ce trebuie sa facem? Daca tot a fost o simulare, sa fi fost una completa. Asa doar s-a verificat daca mai functioneaza si nu s-au ruginit de tot sirenele…

  3. A zis Costat ca ne putem adăposti la el în beci vreo câteva sute de cetățeni ca are vin bun si pălincă. Beciul lui nea Costan e mai încăpător decât adaposturile municipalității. Era sa uit,a spus ca are si zacusca de vinete si fasole,deci când mai sună alarma haideți cu toții la Costan.

  4. s-a mai bifat o actiune de succes, concluziile sunt incurajatoare, ce mai …. suntem beton!!!noroc ca o data la citiva ani isi mai aduc aminte ca au niste indatoriri, sunt platiti si nu stiu de ce! bineinteles ca va urma un plan de masuri ambitioase si remedierea tuturor deficientelor( haaaa haaaa haaaaa)! sa ne rugam sa nu avem nevoie de acesti specialisti!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ