Băile Ocna Dej devin staţiune turistică începând de astăzi! Anunţul a fost făcut de Guvernul României

42174
2
DISTRIBUIȚI

Oferta mici si bere

Oferta mici si bere

Perne
Perne

ACTUALIZARE:  Băile Ocna Dej- staţiune turistică de interes local

Zona Băile Ocna Dej a fost atestată staţiune turistică  de interes local, printr-o hotărâre a Guvernului României adoptată în cursul şedinţei de astăzi.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului României, Băile Ocna Dej se află printre cele 10 localităţi sau zone componente ale unor localități din ţară, care au primit atestare ca stațiuni turistice de interes local,  localități vor avea șanse mari în atragerea de finanțări nerambursabile, în condițiile în care unele programe de finanțare impun existența atestării ca stațiune turistică.

După multă muncă şi implicare iată şi rezultatele,frumoasa noastră staţiune de la Ocna Dej a devenit staţiune turistică.

Investiţia noastră realizată prin proiect european în anul 2010, modernizată apoi din anul 2016 prin amplasarea de tobogane acvatice, construirea de piscine exterioare cu apă dulce şi apă sărată,  extinderea plajei, precum şi atestarea de către Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie a calităţilor apei din lacul Toroc, în tratatea în tratarea afecţiunilor reumatologice şi neurologice, i-au adus recunoaşterea ca zonă cu potenţial turistic.

Este o realizare importantă pentru noi dejenii, pentru că  daca in trecut Dejul era considerat un oraş poluant, acum toate eforturile investiţionale se concretizează în atestarea lui ca zonă turistică.

Acest statut ne aduce doar beneficii, nouă dejenilor, administraţiei publice şi agenţilor economici,printr-un  punctaj suplimentar la depunerea unor proiecte investiţionale pe fonduri nerambursabile dar şi prin numărul mai mare de vizitatori, ca urmare a obţinerii statutului de staţiune turistică.” a transmis primarul Morar Costan.

torc dej ocna dej


Localitățile Borsec (județul Harghita) și Sucevița (județul Suceava) au fost atestate ca stațiuni turistice de interes național, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern în ședința de astăzi.

De asemenea, un număr de 10 localități sau zone componente ale unor localități au primit atestare ca stațiuni turistice de interes local: Baia de Fier – județul Gorj, Boghiș – județul Sălaj, Colibița – județul Bistrița-Năsăud, Moisei – județul Maramureș, Negrești Oaș – județul Satu Mare, Pojorâta – județul Suceava, Sângeorgiu de Mureș – județul Mureș, zona Băile Banffy – municipiul Toplița, județul Harghita, zona Băile Ocna Dej – municipiul Dej, județul Cluj, zona Moinești-Băi – municipiul Moinești, județul Bacău.

Prin promovarea ca stațiuni turistice de interes național sau local, aceste localități vor avea șanse mari în atragerea de finanțări nerambursabile, în condițiile în care unele programe de finanțare impun existența atestării ca stațiune turistică.

După completările făcute astăzi, în total sunt atestate ca stațiuni turistice de interes național 43 de localități, iar 57 de localități au primit atestatul de stațiuni turistice de interes local.


foto: arhiva
Tipografia Marian
loading...
DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Baza Toroc nu e in cartierul Ocna-Dej, e chiar mai aproape. Si in Ocna-Dej ar trebui sa avem niste bai, ca acolo au existat pe vremuri bai calde sarate.

  2. sper ca anul asta nu o sa mai vad salvamarul care face mici , si in loc sa taie o chitanta pt un sezlon,2,3 celor jmecheri bea o bere si fumeaza 2 tigari din partea lor !

LĂSAȚI UN MESAJ