Cat costa reparatia ambulantei SMURD Dej si cine ar putea ajuta la plata acesteia – VIDEO

5605
6
DISTRIBUIȚI

Oferta mici si bere

Oferta mici si bere

Perne
Perne

Salvăm motorul SMURD, salvăm vieți! | Împreună putem reporni Ambulanța SMURD Dej

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al judetului Cluj a raspuns in cele din urma solicitarii Dejeanul.ro, cu privire la situatia ambulantei SMURD Dej, care de peste o luna este defecta si nu poate fi reparata din cauza lipsei banilor.

Andrei Biris, purtatorul de cuvant al ISU Cluj confirma acest lucru, precizand faptul ca din cauza parcului auto SMURD care din punct de vedere tehnic si-a depasit durata medie de functionareare, defectiunile apar tot mai frecvent, si din aceasta cauza, bugetul ISU Cluj alocat pentru reparatia si intretinerea ambulantelor a fost depasit. Spre exemplu, reparatia ambulantei SMURD de la Dej depaseste suma de 30 000 lei, bani care nu se gasesc in bugetul din acest trimestru. Salvarea situatiei ar putea veni din partea Primariei Dej, la fel cum s-a intamplat si in alte cazuri similare din alte localitati, unde ISU a primit sprijinul autoritatilor locale pentru rezolvarea problemelor financiare, lucru perfect legal. De asemenea, ambulanta SMURD de la Dej ar putea fi reparata intr-un timp cat mai scurt si cu ajutorul unor sponsori privati, dar suma fiind mare, acest lucru este prea putin probabil sa se intample.

In continuare, raspunsul integral al ISU Cluj:

„Urmare a solicitării dumneavoastră cu privire la informații legate de situația ambulanțelor SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Dej și a Gărzii de Intervenție Mociu, vă informăm faptul că SMURD Cluj dispune de patru ambulanțe de terapie intensivă, 12 de prim ajutor, o mașină de terapie intensivă pentru nou-născuți, de asemenea deținem și două mașini pentru victime multiple, care sunt folosite și de județele învecinate. 

Aceste ambulanțe au intervenit în peste 90 000 de situații pentru acordarea asistenței medicale de urgență pe parcursul celor zece ani de la dotarea SMURD Cluj cu ambulanțe moderne, cumulând astfel un număr considerabil de kilometrii în deplasările pentru salvarea zecilor de mii de persoane.

În aceste condiții majoritatea ambulanțelor SMURD, înregistrează o uzură avansată, având în vederea faptul că durata medie de funcționare a unei ambulanțe este de 5-6 ani.

Acest fapt influențează și funcționalitatea ambulanțelor din punct de vedere tehnic, ambulanțele rulând în regim de solicitare maximă în majoritatea perioadei de utilizare. Este astfel crescută frecvența și amploarea defecțiunilor tehnice ce pot să apară după perioada de utilizare recomandată.

Astfel de situații se regăsesc și în cazul ambulanțelor SMURD din Dej și Mociu, care sunt afectate de defecțiuni la motor și la sistemul de distribuție, în ceea ce privește a doua ambulanță. Ambulanța SMURD a Detașamentului de Pompieri Dej înregistrează o vechime de cinci ani, iar ambulanța de la Garda de Intervenție Mociu înregistrează o vechime de zece ani.

Procedurile privind reparațiile acestor ambulanțe au fost demarate imediat, de către personalul structurii de logistică a ISU Cluj, constatările privind defecțiunile acestor două ambulanțe fiind făcute imediat. 

Cheltuielile privind efectuarea celor două lucrări de reparații se ridică la sume consistente de bani, fiind necesară înlocuirea unor componenete majore din motor și sistemul de distribuție. Bugetul alocat pentru ISU Cluj, la capitolul respectiv, pentru trimestrul în curs, nu este suficient pentru angajarea lucrărilor de reparații.

Unitatea noastră a întreprins demersuri pentru a primi finanțare și de la autoritățile locale privind reparațiile, care au fost previzionate să apară din pricina uzurii avansate a ambulanțelor. Aceste demersuri au primit de-a lungul timpului sprijinul autorităților, însă de această dată este de luat în considerare cuantumul ridicat al sumei necesare reparațiilor, care este cumulat și cu alte cheluieli efectuate în acest an pentru reparații la ambulanțele SMURD.

Nu este de neglijat și aspectul privind necesitatea respectării calității lucrărilor de  reparații efectuate asupra ambulanțelor, ce trebuie să prezinte siguranță în exploatare, atât pentru persoanele asistate cât și pentru salvatori, vehicule care expuse unor solicitărilor ridiate în cazul urgențelor medicale”, se arata in raspunsul ISU Cluj.

Poti ajuta la reparatia masinii SMURD DEJ:

Salvăm motorul SMURD, salvăm vieți! | Împreună putem reporni Ambulanța SMURD Dej

Dejul a rămas fără SMURD de mai bine de o lună | NU se găsesc bani pentru reparații – VIDEO

Tipografia Marian
loading...
DISTRIBUIȚI

6 COMENTARII

  1. Exact,prima data ar trebuii puse la punct spitalele,școlile,orfelinatele și la urma bisericile că cine vrea sa de roage la D-zeu o poate face și intr-o bisericuța de lemn nu-i trebuie ditamai catedrala

  2. In Biblie scrie ca „templul Meu este trupul tau”, deci templele zidite nu sunt o prioritate. Prioritate maxima sunt trupurile pentru a fi temple. Trebuie bani pentru salvarea lor. Si masinile primariei cad pe capete, neintretinute, dar se cumpara masini noi.

  3. Va trebuie bani de buzunar futuva ambulanta in gura de bulangi ce sunteti sau bani de vacanta ca vine vara futuva smurdu in gura ca e de stat nu e proprietate privata asa ca sunati la parlament nenorocitilor nui bugat ca daca meri la spital trebuie saticumperi meddicamente acu va trebuie si bani de smurd bagamias in el smurd ia sa va luati biciglete ca am si eu una de donat sa va fie rusine romania de cacat

  4. Vai de capul nostru de popor roman tampit, indobitocit. Se fac biserici si catredale fara numar fara numar, apar ca ciupercile dupa ploaie. Prostii dau bani. Nu inteleg de ce. Sunt prost???? Conditii mizere in spitale, invatamant 0, bani de reparat ambulante 0!!!! Eterna si fascinanta Romanie!!!!

  5. Bine ca s-a stricat. Sa le dea in mortii masii la casat si sa lase pompierii fara smurd. Doar un handicapat de sirian putea sa faca din mecanici,zidari si instalatori, ambulantieri care sa intubeze si sa traga linii. Sa se duca draku cu salarile lui cu tot si cu toata conducerea de lingai din igsu.

LĂSAȚI UN MESAJ