Centrul Cultural „Arta” din Dej va fi inaugurat la începutul lunii decembrie (VIDEO)

2660
0
DISTRIBUIȚI

Municipalitatea a anunţat că Centrul Cultural „Arta” din Dej va fi inaugurat la începutul lunii decembrie. Cu această ocazie, vor fi organizate o serie de manifestări artistice pentru a marca această inaugurare.

Demarate în urmă cu aproape doi ani, lucrările de modernizare la Centrul Cultural „Arta” din Dej sunt aproape de finalizare. În tot acest timp, clădirea fostului cinematograf a suferit schimbări radicale, atât la exterior, dar mai ales la interior.

Geamurile şi uşile au fost înlocuite, scaunele şi podeaua la fel, scenă a fost mărită, construindu-se cabine pentru artişti în spatele acesteia şi s-a lucrat chiar şi la capitonarea pereţilor, pentru o acustică cât mai bună. S-au folosit materiale care nu întreţin arderea, pentru că cei de la ISU să poată da aviz pozitiv, ceea ce s-a şi întâmplat.

Muncitorii lucrează la montarea scaunelor şi realizarea ultimelor finisaje, iar primarul Costan Morar estimează că inaugurarea va avea loc la sfârşitul acestei luni. Edilul a mai declarat că lucrările de reabilitare au fost absolut necesare, având în vedere că cinematograful are o vechime de 50 de ani, iar până în urmă cu doar câţiva ani, atunci când a fost preluat de către primărie de la RADEF, nu s-a făcut nicio investiţie.

Şi pentru că fostul cinematograf Arta a fost transformat în sala de spectacole, pentru a nu lăsa Dejul fără cinematograf, în clădirea în care funcţiona o parte din sălile de clasă ale Colegiului Naţional „Andrei Muresanu” (Economic), preluată de primărie, pe lângă un nou sediu pentru Muzeul Municipal şi un spaţiu pentru librărie, s-a amenajat şi un nou cinema, dar 3D.

Noul cinematograf 3D are o capacitate de doar 50 de locuri, deoarece nu există în zona cerere mai mare, exemplu fiind cinematograful asemănător din Gherla, care deşi are doar câteva zeci de locuri, niciodată nu este ocupat la capacitate maximă. Edilul a declarat că noul cinema va fi deschis în luna ianuarie, odată cu noul Muzeu de Istorie şi singura librărie din oraş.

DISTRIBUIȚI

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ