DEJ | 25.000 de oameni au ajuns la urgenţe, în 2017, la Spitalul Municipal Dej

2260
0
DISTRIBUIȚI

Anul 2017 a fost unul plin de activitate pentru medicii şi angajaţii Spitalului Municipal Dej. Aproximativ 1.8000 de oameni au fost spitalizaţi pe parcursul întregului an, peste 25.000 de persoane au primit îngrijiri în ambulatoriu, iar aproximativ 25.000 de oameni au ajuns să fie trataţi în Compartimentul de Primiri Urgenţe din cadrul spitalului din Dej.

În acest moment, în cadrul spitalului lucrează aproximativ 50 de medici, iar lucrările de reabilitare şi dotare cu aparatură modernă vor continua şi în 2018.

Anul 2017 a fost unul dificil, însă l-am încheiat cu bine. În 2017 au continuat investiţiile, motiv pentru care am finalizat lucrările de modernizare în blocul operator de urgenţă. Compartimentele de ortopedie şi urologie vor fi mutate într-o altă locaţie reabilitată complet.

Am achiziţionat prin Consiliul Local Dej un mamograf pentru care aşteptam avizele ca să îl putem folosi.

De asemenea, am cumpărat aparatură pentru majoritatea secţiilor şi compartimentelor: un motor ortopedic, biometru, ecografe noi. S-a achiziţionat multă aparatură, deoarece timpul trece şi ceea ce era modern acum 5 ani, acum nu mai este.

În 2017 a venit un nou medic oftalmolog şi un medic pe secţia de ortopedie. A fost angajat şi un medic oncolog, motiv pentru care a început să se desfăşoare la Dej şi programul de oncologie.

În acest moment, la Spitalul Dej avem doi medici anestezişti, iar în ultimele două luni a venit la Dej şi o doamnă doctor reumatolog. Acest serviciu de reumatologie nu a existat în Dej până acum.

Anul acesta spăram să investim în sterilizarea spitalului. Vom continua reparaţiile capitale şi modernizarea întregului bloc operator. De asemenea, ne dorim în acest an să putem finaliza reabilitarea pavilionului central.

Anul 2018 va fi unul greu din punct de vedere al achiziţiilor. Legislaţia este greoaie, iar procesul de achiziţie durează foarte mult.” a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Dej, dr. Antoanela Nicoară.

DISTRIBUIȚI

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ