Dejul ECOLOGIC! Primăria Dej doreşte să achiziţioneze autobuze electrice pentru transportul în comun

4107
5
DISTRIBUIȚI

Oferta mici si bere

Oferta mici si bere

Perne
Perne

Primăria Municipiului Dej depune spre finanțare pe fonduri nerambursabile, un amplu proiect de Mobilitate Urbană care vizează reabilitarea centrului istoric, modernizarea de străzi, achizițiționarea de mijloace de transport ecologice și modernizare bazei de transport.

Autorităţile locale se orientează și spre reducerea emisiilor de carbon, motiv pentru care doresc să cumpere 15 autobuze ecologice.

Astfel, în cadrul proiectului „AMENAJAREA ZONEI PIETONALE CENTRALE ÎN VEDEREA REDUCERII EMISIILOR DE CARBON DIN ZONA CENTRALĂ A MUNICIPIULUI DEJ” ar urma să fie achiziţionate 3 autobuze ecologice.

De asemenea, în cadrul proiectului ”MODERNIZARE INFRASTRUCTURĂ STRĂZI PENTRU ACCESUL ÎNTRE ZONA CENTRALĂ ŞI OCNA DEJ – STRĂZILE MIHAI VITEAZU, MINERILOR, ALBĂSTRELELOR, ŢIBLEŞULUI, EROILOR, PINTICULUI” vor urma să fie achiziţionate 4 autobuze ecologice de capacitate mică şi 8 de capacitate medie.

Iar pentru că Primăria Dej doreşte modernizarea garajului auto, staţiile de autobuz nu pot rămâne deteriorate şi vandalizate. Din acest motiv, în proiectele primăriei este menţionată şi modernizarea acestora.

In cazul in care proiectul va fi declarat eligibil, lucru care va fi aflat in aproximativ 3 luni de zile, vor urma alte trei luni pe care primaria le va avea la dispozitie pentru proiectare si licitare, iar dupa parcurgerea tuturor acestor pasi, se estimeaza ca in luna iunie 2018 vor putea fi incepute lucrarile. Proiectul are o perioada de implementare de 24 de luni.

Cele două proiecte au fost aprobate în Ședința de Consiliu din data de 20 septembrie, indicatorii tehnico- economici urmând ca și pentru cel de al treilea proiect să fie supuși spre aprobare indicatorii și depus spre finanțare.

*fotografia de articol este una reprezentativă
Tipografia Marian
loading...
DISTRIBUIȚI

5 COMENTARII

 1. Da, da, modernizare, ecologizare, proiecte și ambiții, legatura intre centru și Ocna Dej, dar majoritatea strazilor acestui cartier sunt dominate de mocirla, stratul de uzură al ,, strazilor ” fiind noroiul, doar Celui de sus ii mai pasa de locuitorii cartierului respectiv când nu da ploaie.

 2. Inainte de a gandi la Dej ca Miami sau Stockolm sa rezolvam mai intai probleme reale a Dej

  Parcare
  Gunoi
  drumuri secundare (multe inca nu are asfalt )
  bariera langa OMV si ceva la intrare (urisor-bistrita-Dej) sa nu mai stam la coada ore sa intram in Dej si ocolire orasului (daca nu peste ceva ani Dej devine o coada permanenta!)
  intretinere la parc de copii (rahatul de porumbei unde copii se joaca cu mainile!)
  sanatate si curatenie !!!! (suntem in EU)
  dupa este ok tot parc pietonal – autobuze – mall ce doriti dar nu incepem de la 100 cand Dej real este la 30! Ajungem la un nivel macar acceptabil si dupa lucrurile asta mai futurist!

 3. Mai bine ar dota spitalul cu ceva aparatura, pt o piatra la rinichi nu e altceva decat operatia clasica si lumea trebuie sa umble cine stie pe unde prin tara sa-si rezolve problema! Tara arde si baba se piaptana 🙁

LĂSAȚI UN MESAJ