publicitate
publicitate
publicitate
 
 
ActualitateBREAKING NEWSSocial si Cultura

Dejul are un nou cetăţean de onoare: Înaltpreasfințitul Părinte Andrei Andreicuț

Inaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului a primit titlul de cetăţean de onoare al municipiului Dej.

Proiectul a fost aprobat astăzi în prima şedinţă ordinară a Consiliului Local Dej din 2018. Consilierii dejeni au votat în unanimitate ca Inaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului să primească titlul de cetăţean de onoare al oraşului Dej.

Titlul va fi acordat mâine, 24 ianuarie, cu ocazia manifestărilor dedicate Unirii Principatelor Romane.

Cine este Inaltpreasfințitului Părinte Andrei

Andrei Andreicuț, pe numele de mirean Ioan Andreicuț este din martie 2011 mitropolit al Mitropoliei Clujului. În anul 1990, după alungarea episcopului Emilian Birdaș, a devenit episcop al Episcopiei Ortodoxe de Alba Iulia. În anul 1998 episcopia păstorită de el a fost ridicată la rangul de arhiepiscopie.

În anul 2005 a fost unul din candidații propuși a-i succeda mitropolitului Antonie Plămădeală. Nealegerea lui Andrei Andreicuț a dus la secesiunea nordului Mitropoliei Ardealului, sub conducerea lui Bartolomeu Anania, care a devenit arhiepiscop mitropolit. După moartea lui Anania, succesorul acestuia la Cluj a fost Andrei Andreicuț.

Articole Similare

Un Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close