Delegaţie din Le Quesnoy (Franţa) în vizită la Primăria Dej (FOTO)

2704
2
DISTRIBUIȚI

O delegație din orașul francez înfrăţit cu Dejul, Le Quesnoy, a fost primită oficial astăzi, 30 iunie, de către primarul, Morar Costan, la Primăria Dej. Delegaţia care se află în aceste zile în municipiul nostru, este condusă de viceprimarul Axelle DECLERK şi preşedinta Asociației de Cooperare Franco- Română, Dora LEBLAN, a fost însoţită de reprezentanţi ai Asociaţiei Francofonilor din Dej, preşedinte Marius Cristoreanu, vicepreşedinte Lucian Iosip şi Ligia Clinciu .

În cadrul întâlnirii oficiale primarul municipiului Dej, Morar Costan,  şi-a exprimat bucuria reîntâlnirii cu reprezentanţii oraşului şi a reiterat frumoasa colaborare între Dej şi Le Quesnoy,  relaţii începute în anul 2000, benefice pentru comunitatea dejeană, pentru elevii dejeni, prin numeroasele schimburi culturale, ce s-au desfăşurat de-a lungul anilor: participări la evenimente culturale, concerte , spectacole de teatru francofon, concursuri de limba franceză .

La finalul vizitei au fost marcaţi 10 ani de la semnarea Tratatului de Înfrăţire între cele două oraşe, Dej şi Le Quesnoy, reprezentanţii ambelor comunităţi exprimându-şi  dorinţa de a continua şi extinde relaţiile bilaterale în beneficiul comunităţilor.

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ