casa selena dej    
publicitate
publicitate
publicitate
 
 
cultura

Evenimente dedicate Centenarului, la Dej – „Marea Unire din 1918 și personalitățile dejene” – FOTO

Si Dejul se inscrie pe lista oraselor care organizeaza evenimente dedicate Centenarului. Astfel, in cadrul evenimentelor care vor marca Marea Unire, marți, 27 noiembrie, Primăria Municipiului Dej prin Muzeul Municipal organizează:

  • În Sala de Conferință a Muzeului Municipal Dej, de la ora 12:00, deschiderea Expoziției „Dejenii și Marea Unire în imagini și documente de arhivă”, în colaborare cu Serviciul Județean Cluj al Arhivelor Naționale.
  • La Centrul Cultural „Arta” în colaborare cu Cercul metodic al profesorilor de istorie Dej, de la ora 12:30, Conferința „Marea Unire din 1918 și personalitățile dejene”.

Vor prezenta comunicări  profesorii: Valeria Huza – „Unirea Basarabiei cu România”; Dan Ciprian –  „Unirea Bucovinei cu România”; Constantin Albinetz – „Unirea Transilvaniei cu România”; Moldovan Horațiu – „Personalitatea lui Teodor Mihali”, Albinetz Cristina – „Alexandru Vaida-Voievod, artizan al Marii Uniri”; Păltinean Cristian –  „Ștefan Cicio-Pop și rolul său în realizarea Marii Uniri”.

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close