casa selena dej  
publicitate
publicitate
publicitate
 
 
Din ZonaEveniment

GATA CU „JOACA” | Soferii prinsi beti la volan, trimisi direct in arest de politistii din judetul CLUJ

Polițiștii clujeni iau măsuri ferme față de șoferii în care încalcă regulile de circulație și provoaca stări de pericol pe drumurile publice. Din 1 ianuarie 2018 și până la începutul lunii decembrie, au fost reținuți 68 de conducători auto pentru diverse infracțiuni rutiere,  54 dintre aceștia fiind sub influența alcoolului.

Poliția clujeană organizează permanent acțiuni pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice.

De la începutul anului 2018 până la data de 1 decembrie, polițiștii rutieri din județul Cluj au reținut, pentru 24 de ore, 68 de conducători auto, pentru diverse infracțiuni rutiere. Ulterior măsurii reținerii pentru 24 de ore, 35 au fost cercetați în libertate, 16 sub control judiciar, 3 în arest la domiciliu și 14 în stare de arest preventiv, acestea fiind măsurile dispuse de către magistrați, conform unui comunicat de presa transmis de IPJ Cluj.

Dintre cei 68 de conducători auto reținuți, 54 se aflau sub influența alcoolului, fiind un real pericol pentru siguranța tuturor participanților la trafic.

În perioada menționată, s-au înregistrat 1106 accidente de circulație cu victime, dintre care 361 grave, soldate cu 57 de persoane decedate și 375 răniți grav.

În 101 accidente de circulație, conducătorii auto se aflau sub influența alcoolului. Acestea s-au soldat cu 5 morți, 47 de răniți grav și 93 răniți ușor!

Utimul șofer reținut pentru 24 de ore de către polițiștii clujeni avea o concentrație alcoolică 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat. În sânge, bărbatul avea o concentrație de 2,32 g/l alcool pur. Acesta a fost implicat într-un accident rutier cu pagube materiale.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close