GHERLA | Parintii isi petrec noaptea in fata scolii pentru a-si inscrie copiii la clasa „Step by Step” – VIDEO

2646
1
DISTRIBUIȚI

Un grup de parinti din Gherla isi va petrece noaptea in fata Scolii Gimnaziale Numarul 1 din oras pentru a-si inscrie copiii in clasa zero, dar in sistem „Step by Step”. Cum in Gherla exista o singura clasa cu predare in limba romana in acest sistem de educatie, batalia pe un loc este mare, iar acest lucru i-a facut pe parinti sa isi puna rabdarea la incercare.

Desi inscrierea incepe abia joi dimineata la ora 8, pentru a fi siguri ca prind unul din cele 25 de locuri, parintii s-au asezat la rand inca de miercuri dimineata de la ora 6. Au intocmit si un tabel, pentru ca atunci cand se va deschide secretariatul scolii, sa fie inregistrati in ordinea sosirii fiecaruia. Cu toate ca tabelul este unul singur, pentru a fi siguri ca se respecta, cei inscrisi au decis sa isi petreaca noaptea in fata scolii, iar cei care au renuntat, au fost rapid inlocuiti pe lista. Pentru ca temperaturile de afara nu le fac asteptarea tocmai placuta, multi dintre ei au apelat la rude pentru a astepta cu randul. Oamenii se vor incalzi in masini, iar de dimineata vor intra in ordinea de pe lista pentru a-si depune dosarele.

Inscrierile se pot face si online pe site-ul Ministerului Educatiei, insa dosarele de inscriere trebuie mai intai validate de secretariatul scolii.

In anul scolar 2018-2019, in Gherla va functiona o singura clasa „Step by Step” cu predare in limba romana, la Scoala Gimnaziala Nr. 1, iar alta la Liceul „Ana Ipatescu”, insa cu predare in limba maghiara.

Sistemul de invatmant „Step by Step” este o alternativa educationala care a fost aplicata la noi in tara pentru prima data in anul 1994. In cadrul acestui sistem de invatamant, cei mici invata activ si acumuleaza permanent informatii despre lumea inconjuratoare, dar prin joc. Programul zilnic este de opt ore și toată activitatea se desfășoară sub îndrumarea a două învățătoare specializate la fiecare clasă. Sistemul de educație Step by Step grupează materiile din programa școlară în teme unice, care permit copiilor să vadă legăturile dintre acestea. La nivelul claselor step sunt elaborate proiecte, se învață prin descoperire, muncă în echipă sau discuții de grup. Sălile de clasă sunt decorate de copii împreună cu învățătoarele, iar în dreptul fiecărui centru de activitate există spații speciale pentru afișarea tuturor lucrărilor realizate de elevi pe parcursul zilei.

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ