Gherla va găzdui una din cele mai mari manifestări culturale armeneşti

1006
0
DISTRIBUIȚI

Oferta mici si bere

Oferta mici si bere

Perne
Perne

În cadrul unei recente vizite în municipiul Gherla al vicepreşedintelui Uniunii Armenilor din România, Varujan Pambuccian a fost ridicată şi problema organizării în oraşul de pe Someş a celei de a IV-a  ediţii a manifestării cultural-artistice „Strada Armenească, primele trei ediţii având loc la Bucureşti.

Având în vedere capacitatea organizatorică a conducerii filialei locale UAR există posibilitatea ca în această vară vechiul Armenopolis să găzduiască acest eveniment cultural de mare importanţă în viaţa comunităţii armeneşti din ţara noastră. Asta înseamnă desfăşurarea unor spectacole, concerte, expoziţii şi târguri meşteşugăreşti şi culinare cu participarea reprezentanţilor tuturor sucursalelor UAR din România, aşa cum s-a procedat anii trecuţi şi în Capitală, unde mesagerii mişcării artistice gherlene (ne referim aici îndeosebi la Ansamblul de dansuri „Hayakaghak” condus de Esztegár Erika) au avut mare succes.

Astfel, s-a solicitat gherlenilor de a găzdui ediţia din această vară a manifestării „Strada Armenească”. Această acţiune să aibă loc chiar în centrul municipiului Gherla, dar nu este exclus  ca locaţia desemnată să fie împrejurimile Clubului armenilor de pe strada Ştefan Cel Mare, unde există condiţii bune pentru desfăşurarea programelor incluse. Anii trecuţi acolo s-au mai organizat astfel de manifestări cultural-artistice.

Vă reamintim că în municipiul Gherla la începutul fiecărei veri are loc tradiţionala sărbătoare anuală a comunităţii armeneşti locale, „Sfântul Grigore Luminătorul”, când, de asemenea, se organizează şi concerte, spectacole de teatru (cum s-a întâmplat anul trecut, când a fost invitat trupa Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoşani), lansări de cărţi şi expoziţii de artă fotografică. „Strada Armenească” ar completa aceste momente culturale de excepţie în viaţa comunităţii locale.

Szekely Csaba

Tipografia Marian
loading...
DISTRIBUIȚI

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ