casa selena dej
publicitate
publicitate
publicitate
 
 
Din Zona

IMO 2018 |Polivalenta din Cluj s-a transformat in cea mai mare sala de clasa din lume – VIDEO

Astazi a inceput in Sala Polivalenta din Cluj-Napoca prima proba de concurs din cadrul Olimpiadei Internationale de Matematica. Proba a inceput la ora 9:30, cand cei peste 600 de participanti din cele 110 tari si-au gasit pe mese subiectele de examen.

Acestia au la dispozitie patru ore si jumatate pentru a rezolva trei probleme extrem de dificile, selectate riguros de un juriu international.

Regulile sunt foarte stricte, astfel ca participantii nu au voie sa paraseasca sala inainte de expirarea timpului stabilit, chiar si in cazul in care termina lucrarea mai devreme. Organizatorii au facut totul in asa fel, incat, chiar si daca un elev ar avea nevoie sa mearga la baie, sa nu existe nicio sansa ca acesta sa se poata intalni pe hol cu un alt participant din tara sa.

Maine, tot de la ora 9:30 urmeaza ce-a de-a doua proba a olimpiadei, in care participantii vor avea de rezolvat alte 3 probleme la fel de dificile. Printre participanti este Hafez Al-Assad,fiul presedintelui Sirian. Acesta isi reprezinta tara alaturi de alti cinci elevi si spera la o medalie, chiar daca anul trecut s-a clasat ultimul in echipa Siriei si pe locul 528 din 615 participanti in clasamentul general.

România este pentru a șasea oară țara gazdă a olimpiadei, fiind și statul în care s-a desfășurat prima ediție a concursului internațional, în 1959. Aceasta este ediția cu numărul 59 a competiției. România a participat la toate edițiile olimpiadei și are un total de 75 de medalii de aur.

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close