Investitie de 17 milioane de euro, inaugurata la Dej

1420
2
DISTRIBUIȚI

Oferta mici si bere

Oferta mici si bere

Perne
Perne

hartie-nouaVineri, 20 septembrie va avea loc inaugurarea celei mai moderne linii de productie din Romania, de hartie tissue, 100% celuloza, construita de Metalicplas Impex. Investiţia de aproximativ 17 milioane de euro s-a realizat prin proiectul „Consolidarea activităților întreprinderii Metalicplas Impex, derulate pe piața de hârtie prin achiziționarea unei linii tehnologice pentru fabricarea hârtiei tissue”. Investiția a fost realizată în cadrul programului operațional sectorial „Creșterea Competitivității Economice” și a fost cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională „Investiții pentru viitorul dumneavoastră”. Valoarea totală a proiectului este de cca. 17 milioane de euro, din care asistența financiară nerambursabilă este de cca. 4,5 milioane euro, sumă asigurată de FEDR și Bugetul de Stat. Investiţia a luat naştere din dorinţa companiei de a-şi diversifica activitatea într-un domeniu tradițional zonei. Deși este un domeniu de activitate complet nou pentru această companie, experiența transmisă prin Pehart Tec, componentă a MG Tec Grup, va asigura realizarea de produse la cele mai înalte standarde.
Această investiție vine ca o completare a celei în linia de converting, care produce din septembrie 2012 și care a reușit să se integreze în piața de hârtie igienică și prosoape de hârtie prin marca proprie ALINT și prin mărcile private ale unor rețele și companii externe. Capacitatea de producţie a maşinii de hârtie tissue este de 100 tone/zi. Prin realizarea acestei investiții s-a creat un număr de 120 locuri de muncă.
Metalicplas Impex face parte din MG Tec Grup S.A. Dej, grup de firme cu capital 100% românesc. MG Tec Grup totalizează 10 societăţi cu profile preponderent productive, în care acţionar majoritar este omul de afaceri dejean, Ioan Tecar. Cele 10 firme ale Grupului sunt: Metalicplas Impex, Pehart Tec, Metalicplas Distribution, Samus Construcții, IZO-Tec, TermoTec, Expo AutoTec, Radio Fir, Atlantic Broker și Travcost.
Metalicplas Impex este prima firmă înființată de Ioan Tecar, iar dezvoltarea acesteia a atras după sine posibilitatea extinderii activității, de la metalurgie, domeniul inițial, până la construcții, și, acum, hârtie tissue.
Printre furnizorii de materie primă ai diviziei de hârtie a Metalicplas Impex se numără companii internaţionale din ţări precum Finlanda, Slovacia, Bulgaria, iar dintre clienţii interni ai Metalicplas Impex amintim: Asil Paper Galaţi, Don Pedro Râmnicu Vâlcea, Romp Paper Brașov, Chihlimbar Brașov. Exporturile de hârtie tissue, dar şi de produs finit, se realizează în ţări precum Ungaria, Serbia, Bulgaria, Cehia, Ucraina.
La evenimentul inaugural de vineri au fost invitați reprezentanți ai Ministerului Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri, oficialități locale și județene, senatori și deputați din colegiile județului Cluj, furnizori de echipamente și materiale auxiliare,

Tipografia Marian
loading...
DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ