publicitate
publicitate
publicitate
 
 
ActualitateBREAKING NEWSDin Zona

Mandat european de arestare pe numele lui Ioan Bene, condamnat în dosarul lui Horea Uioreanu

Poliţiştii au început demersurile pentru găsirea omului de afaceri Ioan Bene, condamnat în dosarul fostului şef al Consiliului Judeţean Cluj, Horia Uioreanu, în baza unui mandat european de arestare care a fost emis de către Tribunalul Cluj. Bene a fost condamnat definitiv la trei ani şi opt luni de închisoare, scrie News.ro.

În baza unui mandat european de arestare, emis de Tribunalul Cluj în cursul săptămânii trecute, poliţiştii au început demersurile în vederea depistării persoanei în cauză, anterior existând un mandat de urmărire generală în urma condamnării, întrucât nu a fost găsit la domiciliu”, a precizat Carmen Livia Jucan.

În 31 ianuarie, judecătorii Curţii de Apel Cluj l-au condamnat definitiv pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, la şase ani şi patru luni de închisoare, în dosarul în care DNA îl acuza de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la spălare de bani, în legătură cu anumite contracte derulate cu fonduri publice.

În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi omul de afaceri Ioan Bene (trei ani şi opt luni de închisoare) şi un alt om de afaceri (3 ani de închisoare).

Totodată, fostul consilier judeţean Ioan Petran (PNL) a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare, iar Gabriel Davidescu, reprezentant al unei firme, a primit o condamnare de 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare.

În aceeaşi zi, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Cluj au pus în aplicare mandatele de executare a pedepsei cu închisoarea emise de judecători pe numele lui Horea Uioreanu şi pe numele unui alt om de afa, în timp ce Ioan Bene a fost dat în urmărire.

În rechizitoriul procurorilor DNA se arăta că fostul preşedinte al CJ Cluj a pretins şi primit de la un om de afaceri din judetul Cluj suma 693.224 lei, în câteva tranşe. Pentru aceşti bani, el trebuia să ”direcţioneze alocări bugetare din bugetul CJ Cluj nemijlocit sau prin mecanismele de finanţare reglementate de OUG nr. 28/2013 către unităţi administrativ teritorial din judeţul Cluj, în vederea finanţării contractelor pe care respectivele entităţi.

Totodată, Uioreanu a fost acuzat că a pretins şi de la Ioan Bene suma totală de 300.000 lei, primind în şapte tranşe 278.000 lei. Şeful CJ Cluj trebuia să aloce bani publici ”în vederea plăţii contractelor derulate de SCC Napoca SA deţinută de inculpatul Ioan Bene”.

Uioreanu a fost acuzat că a favorizat în acest mod şi alte firme, iar într-un caz i-a fost complice consilierul judeţean Ioan Petran. Ar fi pretins mită 15 la sută din sumele bugetare alocate pentru contractele cu firmele implicate în diverse lucrări.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close