METEO. Cum va fi vremea în următoarele zile

2185
0
DISTRIBUIȚI

Oferta mici si bere

Oferta mici si bere

Perne
Perne

Meteorologii anunţă vreme frumoasă în weekend. Valorile termice se vor situa peste mediile multianuale în cea mai mare parte a ţãrii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 şi 11 grade.

VINERI

În vestul şi în nordul ţării cerul va fi mai mult noros şi temporar se vor semnala precipitaţii slabe; acestea vor fi mixte în Maramureş şi la munte, iar noaptea şi în nordul Moldovei, zonă unde se va depune polei şi predominant sub formă de ploaie pe arii restrânse în Banat, Crişana şi nordul Transilvaniei. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări şi local ceaţă la începutul zilei şi noaptea în zonele joase de relief. Vântul va sufla slab si moderat, cu unele intensificări pe crestele montane si pe litoral. Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât în intervalul precedent în aproape toată ţara; astfel, cele maxime se vor încadra între 2 grade in nordul Moldovei si 12 grade in Dealurile de Vest.

SAMBATA

Valorile termice se vor situa peste mediile multianuale în cea mai mare parte a ţãrii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 şi 11 grade, cu cele mai scãzute valori în nordul Moldovei. (11 grade se vor inregistra in Oltenia si nord-vestul Munteniei).

Cerul va fi temporar noros, iar precipitaţii mixte, slabe cantitativ, vor fi, ziua, pe arii restrânse, mai ales în regiunile centrale şi nordice, iar seara şi noaptea în sud-vest, local în sud şi izolat în rest. Excepţie va face jumãtatea de nord a Moldovei şi zona de munte, unde vor predomina ninsorile. Mai ales la începutul şi la sfârşitul intervalului, pe spaţii mici, se va forma polei. Vântul va sufla slab şi moderat. În zonele joase de relief, dimineaţa şi noaptea, izolat, se va semnala ceaţã.

DUMINICA

Valorile termice vor scãdea faţã de ziua precedentã în sudul ţãrii, dar se vor situa în continuare peste mediile multianuale îndeosebi în vest, nord şi centru. Cerul va avea înnorãri, mai accentuate în regiunile sudice şi la munte. Temporar se vor semnala precipitaţii, mai ales în timpul zilei, predominant ploi în Dobrogea şi precipitaţii mixte, local în Oltenia şi Muntenia, unde vor favoriza depunerile de polei, şi izolat în celelalte regiuni. La munte va ninge, cu precãdere în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona de munte. Temperaturile maxime se vor situa între 2 grade in sudul si sud-vestul Munteniei şi 9 grade in vest si nord-vest. În zonele joase de relief, dimineaţa şi noaptea, izolat va fi ceaţã.

LUNI – Cerul va avea înnorãri temporare, în prima parte a zilei în regiunile sudice, iar noaptea în nord şi nord-vest, unde, izolat, vor fi precipitaţii slabe mixte şi condiţii de polei. La munte vor fi mai ales ninsori, pe arii restrânse, cu precãdere în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare în zona de munte, mai ales în timpul nopţii. Temperaturile maxime se vor situa între 2 grade in estul Transilvaniei şi 10 grade in vestul Olteniei.

MARTI si MIERCURI – Vremea se va deveni deosebit de caldã, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, îndeosebi sub formã de ploaie, va fi mai mare în jumãtatea de vest a ţãrii.

 

Tipografia Marian
loading...
DISTRIBUIȚI

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ