Mii de dejeni au fost lăsaţi fără apă la robinete. Compania de Apă nu a anunţat sistarea alimentării cu apă

7216
9
DISTRIBUIȚI

Mii de dejeni au fost lăsaţi, în cursul zilei de astăzi, fără apă potabilă la robinete. Mai grav este însă faptul că oamenii nu au ştiut de aceasta sistare.

Compania de Apă nu a făcut niciun anunţ în acest sens, astfel ca dejenii au fost nevoiţi, în prima fază, să sune la Compania de Apă. Fără succes. Apa tot nu a curs la robinete, aşa că oamenii s-au înghesuit în magazine să cumpere apa îmbuteliată. Alţii s-au deplasat cu bidoane la izvoarele din oraş. Exact ca în secolul trecut.

Aceleaşi probleme au existat şi în localităţile din zonă. După câteva ore în care oamenii din Dej nu au ştiut ce se întâmplă, reprezentanţii companiei au venit şi cu lămuriri: ”Este vorba despre lucrări de cuplare care au avut loc pe rețeaua de alimentare cu apă, la ieșirea din municipiul Gherla. Aceste lucrări au fost executate de firme contractate de către Compania de Apă Someș S.A prin proceduri de atribuire. Aceste cuplări nu au rezistat, ceea ce a dus la această situație neplăcută. Compania de Apă Someș S.A a mobilizat în aceste momente echipe proprii, care încearcă să remedieze această problemă și sperăm că până mâine dimineață să reușească. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat”.

Aşadar, abia mâine dimineaţă, dacă totul decurge normal, dejenii vor avea din nou apă la robinete.

Problemă majoră o reprezintă faptul că locuitorii Dejului nu au fost anunţaţi cu privire la aceasta sistare a apei, astfel încât să îşi facă provizii.

DISTRIBUIȚI

9 COMENTARII

 1. Niste nesimtiti, nu este nicio problema faptul ca am ramas fara apa, problema este ca NU AU ANUNTAT!!! SA VA FIE RUSINE,INCOMPETENTILOR!!!

 2. Mai românesc de atât ce doriți? Compania de Apă a contractat diferite firme pt. extinderea rețelelor de apă și canalizare în diferite zone ale orașului și în unele locuri mai bine lăsau copiii cu betigase, lopățele și găletușe că făceau treaba mai buna, iar drumurile de acces au rămas că după bombardament. Pe unele străzi din oraș s a mai sistat furnizarea apei fara anunț în prealabil, dar pt cei responsabili nu pare ceva în neregula. Se poate percepe o anumită aroganta a conducerii acestei companii și nu prea e justificata că doar plătim ,,serviciile” furnizate. Păcat că nu putem alege ca in cazul altor servicii și probabil atitudinea responsabililor ar fi alta.

 3. Pe ăștia ia ales „Costică”asta al nostru care ne conduce orașul spre ruina.

 4. Astia sunt cei cu care a semnat contract primarul Costică sa ne furnizeze apa. Bine că are el grija sa își cumpere mașină. Și nu se gândește să facă ceva și pentru satul Dej.

 5. Nu mai dati vina pe nu stiu ce firme pentru ca cineva a facut receptia lucrarilor asa ca vina e total a companiei de apa

 6. Compania de Apa SOMES SA are responsabilitatea ca prin eforturi proprii sa asigure intretinerea/exploatarea retelelor primite in administrare de la autoritatile publice locale. In vederea executarii unor lucrari de cuplare a unor retele de distributie noi la retelele existente, Compania contracteaza in conditiile legii, prin proceduri de achizitie publica, firme de constructii specializate.
  Acesta e si cazul celor doua cuplari care trebuiau executate zilele aceste la Mintiul Gherlii si Bunesti-Nima. Pentru cuplarea Bunesti-Nima, contractorul desemnat prin achizitie publica a fost firma Boccardo.
  Complexitatea si specificul cuplarii de la Bunesti-Nima era de natura sa nu duca la intreruperea furnizarii apei, ci doar la o furnizare cu presiune scazuta. Iar acest lucru s-a anuntat in prealabil, conform obligatiilor contractuale si legale.
  Datorita unor dificultati neprevazute lucrarile s-au prelungit peste timpul in care a fost posibila furnizarea apei cu presiune scazuta, ceea ce a dus la intreruperea furnizarii serviciului, urmare a golirii rezervoarelor.
  Compania de Apa SOMES acorda in prezent asistenta constructorului in vederea remedierii situatiei, existand sperante ca in cursul zilei de azi, 7 Decembrie sa fie reluat serviciul de furnizare a apei in conditii normale.

 7. Domnilor de la comunicare, stați foarte prost cu comunicarea, in sensul ca ea nu exista. Nu ați anunțat pe nimeni sau dacă ați anunțat nu a auzit nimeni, deci toți din acest oras, sat, cătun suntem surzi ori nu vedem si cei de compania de apă au comunicat problema, dar au făcut o intre ei.

LĂSAȚI UN MESAJ