casa selena dej    
publicitate
publicitate
publicitate
 
 
Din Zona

Misiunea de cautare a sefului APIA Cluj a ajuns la final | Vezi DEZNODAMANTUL

Dupa zece zile de cautari in apele lacului Belis Fantanele, operatiunea de gasire a trupului directorului APIA Cluj, Adrian Zaharia, a ajuns la final. Din nefericire insa, misiunea nu a avut succes, iar echipajele de interventie s-au retras inainte de a-l gasi pe seful APIA, anunta ISU intr-un comunicat de presa.

„Gândurile noastre merg spre familia persoanei dispărute de mai bine de o săptămână pe lacul Beliș-Fântânele, cărora am dori să le transmitem, pe această cale, că a fost făcut tot, ceea ce omenește a fost posibil în cele zece zile de căutări, pentru a verifica orice informație sau indiciu care ar fi putut să ducă la găsirea persoanei dispărute.

Misiunea s-a anunțat de la început a fi una dificilă și a presupus implicarea mai multor factori în căutări, având în vedere faptul că nu a fost cunoscut cu exactitate locul unde ar fi picat în apă, ceea a făcut șă rezulte o suprafață foarte mare pe care au trebuit întinse acțiunile de căutări. 

Lacul Beliș-Fîntănele este cel mai întins din județul Cluj, iar în zona de căutare există adâncimi care depășesc 40m. De asemenea, nu au fost neglijate elementele de risc și dificultățile întâmpinate de scafandrii Forțelor Navale și ai Serviciului Salvamont-Salvaspeo:

 – adâncimi care variază subit și peste limita uzuală de scufundare, respectiv 40m,

 – diverse resturi materiale din mediul subacvatic (bușteni, blocuri de turbă sau trunchiuri de copaci care se află încă în picioare pe fundul lacului),

 – straturile variabile de nămol existente pe fundul lacului.

Forțele și mijloacele implicate în căutări au cuprins pe lângă pompierii prezenți în fiecare zi, forțe ale Inspectoratului Județean de Poliție, a Serviciului Public Județean Salvamont Salvaspeo, precum și a echipei de scafandrii din cadrul Forțelor Navale Române.

Dispozitivul de căutare, aflat pe malul lacului Beliș-Fântânele, a fost mărit în ultimele patru zile prin sprijinul a 26 de militari din cadrul Centrului 39 Scafandri. Acesta a cuprins 18 pompieri militari din cadrul ISU Cluj și ISU Mureș, precum și 13 mijloace tehnice și autospeciale, dintre care patru bărci (una dotată cu echipament sonar), o ambulanță de prim-ajutor SMURD  și o autospecială pentru tratamente hiperbarice şi oxigenoterapie din cadrul ISU Mureş, care a asigurat intervenția rapidă în cazul unui incident suferit pe timpul scufundărilor la mari adâncimi”, se arata in comunicatul de presa transmis de ISU Cluj.

Articole Similare

2 Comentarii

  1. înţelegem strădaniile salvamarilor, dar:
    -n-am auzit niciun cuvânt despre prietenii cu care a petrecut Zaharia acolo (cine erau ei şi ce-au făcut după ce Zaharia s-ar fi întors pe lac cu barca motorizată?…..dar după ce-a dispărut pe întinderea de apă?);
    -n-am auzit niciun cuvânt despre persoanele care se aflau în ambarcaţiunea spre care se „îndrepta” cu viteză Zaharia (cine erau ei şi ce fel de barcă aveau?);
    -oare barca lui Zaharia se învârtea singură, în direcţia acelor de ceasornic, s-au invers???
    -dacă a fost o tentativă foarte bine gândită şi reuşită de a părăsi România?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close