Moş Nicolae – confundat cu Moş Crăciun. De Sfântul Nicolae, la Dej a venit Moş Crăciun

4670
1
DISTRIBUIȚI

Oferta mici si bere

Oferta mici si bere

Perne
Perne

Primăria Dej a organizat, în această seară, cea de-a treia ediţie a evenimentului „Magia Sărbătorilor”.

În cadrul activităţii, desfăşurată pentru micii dejeni, Moş Crăciun a fost invitatul special al serii; în mod paradoxal, însă, deoarece în această seară copiii îl aşteptau pe Moş Nicolae.

Pentru mulţi dintre cei mici, momentul a fost unul confuz, deoarece aşa cum ştiu deja în noaptea de 5 decembrie, ghetele trebuie să fie curăţate pentru ca Moş Nicoale să lase daruri pentru cei cuminţi. Iar mai apoi, în noaptea de 24 decembrie, Moş Crăciun vine în casele fiecărui copil unde lasă cadouri sub bradul de Crăciun.

Mai jos, am notat câteva din diferențele dintre legendarii Moș Nicolae și Moș Crăciun (ca să nu mai existe confuzii pe viitor):

  • Moș Nicolae aduce daruri copiilor în ajunul zilei de Sf. Nicolae (5 decembrie) în timp ce Moș Crăciun vine în ajunul Crăciunului (24 decembrie);
  • Moș Nicolae vine călare pe un cal alb în timp ce Moș Crăciun vine pe o sanie trasă de reni;
  • Moș Nicolae lasă cadouri copiilor cuminți în ghetuțele lustruite, iar Moș Crăciun le lasă sub pomul de Crăciun;
  • Moș Nicolae lasă o nuielușă copiilor obraznici în timp ce Moș Crăciun le lasă cărbune;
  • Moș Nicolae e singur, în schimb, Moș Crăciun are o soție pe nume Crăciunița.

Într-un final, pentru copiii din Dej nu a mai contat că autorităţile locale i-au confundat pe cei doi moşi, deoarece aceştia au fost răsplătiţi cu dulciuri.

Tipografia Marian
loading...
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Trăim în țară confuziilor : bunul simt e confundat cu slăbiciune, simțul umorului cu mitocănia și prostia, democrația cu destrabalarea, tupeul și libertatea de a te durea in c__r de cel de langa tine, lista putând continua aproape la nesfârșit, așa că merge sa i încurcăm și pe cei doi.

LĂSAȚI UN MESAJ