PRESSONE: Profesorul Radu Miclea din Dej și metoda sovietică

10521
2
DISTRIBUIȚI

Oferta mici si bere

Oferta mici si bere

Perne
Perne

La Dej însă a supraviețuit în mod neașteptat pasiunea pentru un sport la care, odinioară, România dădea lecții: voleiul. Câțiva oameni se asigură că lucrurile vor rămâne așa, relatează pressone.ro.

Recent, naționala de cadeți s-a calificat la Campionatul European având în componență cinci jucători de la CSS LAPI Dej (Clubul Sportiv Școlar Liceul „Alexandru Papiu-Ilarian”): Sergiu Bojor, Radu Pop, Vlad Curuia, Cristian Teglaș și Florian Bartha.

Primii patru sunt născuți în 1999, ultimul, în 2000. Toți cinci au fost descoperiți și formați de antrenorul Radu Miclea, care e de 37 de ani în branșă.

Cu acest nucleu, România U-19 a a câștigat grupa de calificare din care au mai făcut parte Belgia, Islanda și Portugalia.

Din 2012, antrenorul Radu Miclea a lărgit aria de selecție odată cu înființarea la Dej a unui Centru Național de Excelență – ca rezultat al unui parteneriat între Federația de Volei, administrația locală și Liceul „Al. Papiu-Ilarian”.

La acest Centru se pot asigura cazare și masă pentru 12 sportivi.

Așa a reușit să-l aducă pe Florian Bartha, în urmă cu 3 ani, de la Ocna Mureș. L-a ochit la un amical. Puștiul avea 1,90 metri, dar nivelul său tehnic nu era grozav.

„Băiatul ăsta trebuie să facă volei”, și-a zis Radu Miclea, care i-a pus apoi față în față pe tatăl băiatului și pe șeful Centrului de Excelență. I-a rezolvat astfel mutarea în Centrul de Excelență și școlarizarea la LAPI. Acum, Bartha are 2,04 metri și este unul dintre jucătorii impozanți la fileu.

Cu ceilalți, Miclea lucrează de când erau școlari, în clasa a treia sau a patra. A câștigat cu ei toate competițiile naționale de până acum: mini-volei, speranțe, cadeți.

A fost un sezon în care echipa sa n-a cedat niciun set, altul în care a pierdut doar unul!


Citește articolul integral in pressone.ro.

Tipografia Marian
loading...
DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Cat mai multe despre astfel de oameni si de realizarile lor. Nu doar ale politicinilor.

LĂSAȚI UN MESAJ