ads
publicitate
publicitate
publicitate
 
revelion gherla
Din Oras

Primaria Dej se imprumuta de la banca pentru a nu intra in blocaj financiar. Vezi motivul

clConsilierii locali dejeni, intruniti astazi (27 august 2013)  intr-o sedinta ordinara de lucru, au avut de dezbatut 11 proiecte de hotarare.
Proiectul care a starnit ample discutii si a necesitat chiar si o pauza de 15 minute, a fost cel privind contractarea unui credit pentru investitii de 2.100.000 de lei, ca urmare a situatiei create de executarea silita obtinuta de  sindicatul  Edilica, privind achitarea retroactiva pentru anii 2005-2008 a sporului de dispozitiv in suma de 2.269.370 lei.

„Suma este foarte mica. Poate ar fi nevoie de o suma mult mai mare. Daca tot facem o cheltuiala, sa o gandim bine, si poate facem un imprumut mai mare”, a precizat consilierul Viorel Federiga, a carui punct de vedere a fost sustinut de mai multi consilieri.

Discutiile din pauza s-au dovedit a fi constructive, deoarece s-a decis contractarea unui credit cu 400.000 de lei mare, fata de cel lansat de executiv.
Daca initial suma propusa pentru a fi contractata s-a ridicat la 2.100.000 de lei, in urma discutiilor dintre primar si consilieri, s-a ajuns la concluzia ca este nevoie de o suma mai mare, aprobandu-se in final contractarea unui credit de 2.500.000 de lei.

„Dorim sa facem cat mai mult, iar ratiunea trebuie sa invinga. Acest imprumut va fi facut pentru investitii, iar peste o luna voi veni in fata consilierilor locali cu un proiect de hotarare cu obiectivele clare. Eu in calitate de primar nu am dorit sa se ajunga la contractarea acestui imprumut, dar situatia generata de plata sporului de dispozitiv m-a determinat sa iau aceasta decizie. Aceasta suma va fi rambursata pe parcursul mandatului, pana in anul 2016”, a declarat primarul Dejului, Costan Morar.

Banii vor fi directionati inspre investitii, dar si pentru a nu aduce administratia dejeana intr-un blocaj financiar.

 

Citeste si: Conturile Primariei Dej au fost blocate. S-a cerut executarea silita.

Articole Similare

5 Comentarii

  1. acuma sa vazut adevarata fata a primarului, anii trecuti sa tot plans la radio sau la somes tv, ca fostul primar inaintea lui a lasat cu datorii primaria si acuma a facut si el acelas lucru, poate de aceea a castigat de doua ori functia de primar, ca sa tot plans de datoria primariei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close