Primarul Morar Costan: Firma care a lăsat fără apă 40.000 de oameni trebuie să răspundă pentru această situație de criză

9643
8
DISTRIBUIȚI

ACTUALIZARE:

ULTIMA ORĂ – Compania de Apă sistează complet alimentarea cu apă a Dejului. VEZI până când

Primarul Morar Costan a declarat, în această dimineaţă, ca firma care a lăsat fără apă 40.000 de oameni trebuie să răspundă pentru această situație de criză.

Punctul de vedere al Primarului Municipiului Dej privind situația alimentării cu apă în municipiu:

Din păcate o situație de nedorit a afectat municipiul Dej, astfel încât astăzi ne aflăm în a doua zi în care avem probleme cu alimentarea cu apă. Situația se datorează unor lucrări efectuate de Compania de Apă Someș S.A pentru cuplarea  localității Nima la conducta magistrală, lucrări făcute necorespunzător și fără responsabilitate, de către firma  Boccardo, care a executat lucrarea, iar alimentarea cu apă a întregului oraș a fost oprită.

În aceste condiții a fost nevoie de intervenție, am făcut tot ceea ce a depins de mine,  am luat legătura cu Compania de apă pentru a vedea exact care este situația, am fost în teren până azi noapte la zona de cuplare, am solicitat continuarea lucrărilor pentru remedierea defecțiunii, lucru care s-a reușit parțial astfel încăt astăzi dimineață, în zonele joase ale municipiului era apă la presiune scăzută.

Lipsa apei a continuat  însă, în zonele înalte, fiind afectate și unități de învățământ, de aceea am luat legătura la prima oră cu pompierii, cu firma Samus, am mobilizat echipe din cadrul Primăriei pentru a distribui apă în grădinițele și școlile afectate, la această oră echipele fiind în teren pentru distribuirea apei.

Se lucrează în continuare la remedierea problemei la zona de cuplare cu magistrala, iar potrivit Companiei de Apă, pentru efectuarea corespunzătoare a cuplajului va fi întreruptă alimentarea totală cu apă și în zonele în care este alimentare cu  presiune scăzută.

Sper ca astăzi să fie rezolvată această problemă și să fie reluată alimentarea cu apă, însă nu este normal ce s-a întâmplat, din cauza lipsei de profesionalism și responsabilitate a unei firme care nu avea voie să intervină la o asemenea lucrare, fără să o pregătească corespunzător lucrarea, a rămas un oraș întreg fără apă.

Această firmă trebuie să răspundă pentru această situație de criză care a lăsat peste 40000 de locuitori fără apă, pentru că vorbim de Dej și comunele limitrofe.

Vezi si:

Dejenii nu au apă nici la această oră. Reprezentanţii Companiei de Apă spun că au anunţat populaţia

CRIZA APEI IN DEJ | Cozi infernale la izvoare, magazine goale si scoli alimentate cu pompierii | MORAR: „Cineva trebuie sa raspunda penal” – VIDEO

DISTRIBUIȚI

8 COMENTARII

 1. Compania de Apă minte, nu a anunțat pe nimeni și asta reiese din relatările mai multor oameni care locuiesc în diferite zone ale orașului. Se pare că cei responsabili cu contractarea firmelor pt. efectuarea diferitelor lucrări în domeniu, iau apărarea acestora. Lucrările efectuate ar trebui sa.fie in favoarea si confortul beneficiarilor și nu în folosul celor ,, interesati”. Să răspundă cei responsabili de aceste situații mizere, începând de la cei care se ocupa de licitații până la cei care execută asemenea lucrări de căcat, sa fiu elegant in exprimare.

 2. Incopetenta coruptia numiri pe criterii politice la compania de apa acesta e adevarul in fiecare an sunt probleme cu apa demisia sedilor de al compania se apa ae fi logica dar nu in tara noastra in orase mari nu se intampla asa ceva noi gasim scuze si motive tot timpul

 3. Si Compania de Apa este la fel de vinovata ca firma care a efectuat lucrarile.Ei sunt specialisti ,de ce nu au gasit o solutie.Sa lase orgoliile si sa ceara ajutor in judetele invecinate.

 4. De vina este compania de apa, firma care a executat X lucrare nu are nici dreptul nici mijloacele necesare pentru a opri fluxul de apa pe conducta respectiva.
  Compania de apa se ocupa de aceste probleme, exact cum ar fi trebuit sa se ocupe de anuntarea populatiei cu suficient timp inainte de sistarea propriuzisa a alimentarii cu apa, supravegherea lucrarilor efectuate, testele de presiune si evident trebuia sa aiba in considerare un eventual esec, care sa fi fost sustinut de un plan de rezerva.
  Oricum traim in Romania si din pacate se arunca pisica in ograda vecinului, de aici si „vina” firmei care se ocupa de lucrari.
  Sa fim seriosi firma „cucu” care face o lipitura si sapa x santuri nu are nici mijloacele necesare nici autoritatea necesara sa anunte si sa opreasca efectiv alimentarea cu apa in Dej si X sate de langa.
  Sper ca pe viitor cel putin compania de apa sa isi dezvolte mai bine strategia de extindere, asta in cazul in care va fi totusi condusa de oameni capabili nu de oameni pusi pe criterii bine zugravite in culori politice.

 5. mai bostan cand vin aegerile umbati cu afise si megafoane prin oras acum prostii au votat un partid si un primar nenorociti si acum primesc ce au votat

 6. Sunteti complect dusi . cand vi se termina chherosenul si aterizati pe pamant verificati ce vva spun:
  1. firma SC Boccardo asa cum ea sustine si-a inceput activittatea in anul1994 si coercializaurmatoarele:produse din plastic, polietrtilena, ottel si fonta pentru retele de apa, gaz, canalizare si drenuri. Din anul 2000 s-au apucat si de executie. ttoate agrementele tehnice pe care le etaleaza sunt pentru comercializarea produselor amintite. este cel putin jenant sa va faceti ca nu stitti. Sigur ca azi partidul de guvernamant a ridicat prostia si inncompetenta la rang de virtute. dare noi suntem invatati sa ne amuzam si sa rabdam. estte jenanntt comentariul cu care iasa pe piata domnnul primar. De aceea va spun, cand ajungeti pe pamant din stratosfera, sa va dati silinta sa va TREZITI. este o aiureala sa se astepte cineva la demisii, dar putem spera intr-un control asupra modului de atribuire a contractelor. Sa aveti bafta

LĂSAȚI UN MESAJ