România este fruntaşă la consumul de alcool la nivel mondial

2840
3
DISTRIBUIȚI
foto: arhiva

Oferta mici si bere

Oferta mici si bere

Perne
Perne

România este fruntaşă la consumul de alcool. În ultimul clasament făcut de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, ţara noastră ocupă locul cinci, la nivel mondial.

În 2016, un român a băut în medie 13,7 litri de alcool pur, arată raportul OMS. România este întrecută de Rusia, Republica Moldova, Belarus şi Lituania, aflată pe primul loc.

Lituanienii au un consum mediu de 18,2 litri de alcool pe cap de locuitor. Asta în condiţiile în care media globală este doar 6,4 litri de alcool pe cap de locuitor, relatează Eurnoews.

În ceea ce privește consumul de alcool din UE, România se află pe locul 3, iar dacă întreaga cantitate s-ar traduce în halbe de bere, atunci un român bea în medie 685 de beri pe an.

clasament alcool romania

Tipografia Marian
loading...
DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. Măcar suntem și noi competitivi la ceva. În România alcoolismul nu este perceput ca o afectiune și tratat ca atare din punct de vedere medical. Asta arata nivelul de educație a populației într o tara in care educația și sănătatea au fost mult timp neglijate.

  2. Pana la „revolutie” nu se vindea alcool inainte de ora 10 si noaptea. Dupa, se vinde non-stop, ca se fac bani din accize. Dar statul nu foloseste din acesti bani pentru tratarea/salvarea celor afectati. Se face un prejudiciu mai mare asa.

  3. am vazut unul de la usr rupt de beat in parlament.el ca toti bulangii a mintit ca era obosit.nu faceti un protest cu #usr rezist fratica.

LĂSAȚI UN MESAJ