„Sâmbăta creativă” la Şcoala Gimnazială Avram Iancu din Dej. S-au desfăşurat atelierele „Gândire critică în media” şi „Regie de film” (FOTO)

1393
0
DISTRIBUIȚI

Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din Dej a găzduit atelierele tematice „Gândire critică în media” şi „Regie de film”, organizate la iniţiativa profesoarelor Varga Nicoleta şi Lador Iulia care i-au invitat pe actorii Companiei Independente de Teatru „Create. Act. Enjoy” la Dej.

Este pentru prima dată când , in cadrul proiectului Octombrie – Luna Creativă, membrii instituţiei clujene adaptează atelierele pentru elevii de gimnaziu din Dej, atenţia lor fiind, de obicei, centrată pe elevi de liceu.

Întâlnirea cu un jurnalist şi un regizor de film a reprezentat pentru elevii prezenţi un prilej de a-şi lămuri anumite curiozităţi, de a interacţiona şi de a cunoaşte experienţele de viaţă ale unor oameni pregătiţi in acest domeniu, determinându-i pe unii dintre cei interesaţi să-şi răspundă la întrebarea „ce mă fac când voi fi mare?”

Cele două ateliere s-au adresat elevilor de clasa a VII-a şi a VIII-a , dar au participat şi elevi din clasele a VI-a A şi B care au învăţat să distingă o ştire cu adevărat importantă de una falsă, dezvoltându-şi astfel gândirea critică in această direcţie.

Chiar dacă atelierele s-au desfăşurat într-o zi de sâmbătă, entuziasmul elevilor a fost molipsitor, întrebările acestora părând să nu se mai termine, ceea ce dovedeşte realul  interes al acestora pentru activităţile educative  non-formale .

Alături de dir. adj. Pop Livia şi prof. Varga Nicoleta, Lador Iulia şi Szasz Călina de la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din Dej, elevii au petrecut clipe emoţionante in prezenţa jurnalistului de film Raluca Bugnar şi a regizorului de film Cristian Pascariu care au promis că vor reveni cu plăcere de fiecare dată.

DISTRIBUIȚI

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ