casa selena dej    
publicitate
publicitate
publicitate
 
 
Eveniment

Sapte morti in accidente rutiere in zona municipiului Dej – VIDEO

Sosele din zona municipiului Dej au fost insangerate in anul 2013, din punctul de vedere al accidentelor rutiere. Nu mai putin de 7 persoane si-au pierdut viata in cele 56 de accidente de circulatie care au avut loc anul trecut. Totusi, numarul accidentelor a scazut semnificativ fata de anul 2012, datorita actiunilor preventive intreprinse de Politia Dej, in special Biroul Rutier. In cadrul emisiunii „Cu cartile pe fata” de la Radio Fir, cms. sef Florin Moldovan, seful Biroului Rutier Dej, a declarat ca in anul 2013, accidentele de circulatie si evenimentele rutiere au fost in scadere, iar „tinta” pe care si-au propus-o la inceputul anului, a fost atinsa.

„Pot sa va spun ca data fiind principala activitate a politistilor rutier, aceea de prevenire a accidentelor de circulatie, in anul 2013, putem spune ca ne-am atins tinta stabilita la inceput de an, aceea de a reduce aceste evenimente rutiere, in special cele avand drept urmari victimele omenesti…”, a declarat cms. sef Florin Moldovan.

Statistic, in anul 2013, pe drumurile din raza de competenta a Politiei Municipiului Dej, au fost inregistrare 56 de accidente rutiere cu victime, fata de 98 inregistrare in 2012. In ceea ce priveste numarul accidentelor rutiere grave, in care s-au inregistrat raniti grav sau chiar decedati, in 2013 au fost doar 17, fata de 30 in 2012. Si numarul persoanelor decedate in urma acestor accidente a scazut, de la 10 morti cati au fost in 2012, la sapte, in 2013. Daca in anul 2012, 29 de persoane au fost grav ranite in accidentele de circulatie din zona Dejului, anul trecut, doar 18 persoane au ajuns la spital in stare grava. Chiar daca drumurile sunt din ce in ce mai bune, si conducatorii auto se abtin cu greu sa nu calce pedala de acceleratie prea tare, si numarul accidentelor usoare a scazut de la 64 in 2012, la 39 in anul 2013.

Seful Biroului Rutier Dej spune ca principala cauza a accidentelor rutiere in anul 2013 a fost incalcarea regulilor de circulatie, in special circulatia pe sensul opus de mers, aici intrad si manevrele de depasire fara ca soferul sa se asigure. Persoanele care in 2013 au produs accidente rutiere, sunt in general tinere, tocmai de aceea, anul trecut, politistii din Dej s-au axat pe metode si programe de prevenire a evenimentelor rutiere, in special in unitatile de invatamant.

Articole Similare

2 Comentarii

  1. D-le Comisar Sef, trimite autospeciala cu radar pe str.Florilor in fata casei cu nr 59 si o sa vezi ce rezultate spectaculoase o sa obtineti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close