casa selena dej      
publicitate
publicitate
publicitate
 
 
ActualitateBREAKING NEWSDin OrasDin Zona

Serviciile Postei Romane, ramase blocate in trecut | „Starea de spirit” din cateva oficii postale din judet – VIDEO

Ieri a fost Ziua Mondială a Poştei, care marchează 144 de ani de la înfiinţarea Uniunii Generale a Poştelor printr-un tratat semnat la Berna. Iar Poşta Română, înfiinţată cu 12 ani mai devreme, s-a numărat printre membrii fondatori ai acestei uniuni. Un serviciu aşadar cu tradiţie şi vechime, peste care s-au scurs anii, chiar dacă timpul pare să fi stat în loc. La ghişee găsim şi azi echipamente vechi, funcţionari nu foarte ospitalieri şi obiceiuri rămase, parcă, din alte timpuri. Am facut o „vizita” in cateva oficii postale din judet pentru a vedea cat au evoluat serviciile oferite in ultimii ani.

Am încercat să trimit un plic din judeţul Cluj în Bucureşti. La poşta din Feleacu, aflată la doar 10 kilometri de Cluj-Napoca, am dat peste o angajată ocupată cu presa de cancan. Cântarul vechi, de piaţă, de pe biroul ei, aminteşte de alte vremuri. Ni s-a explicat ca de acolo nu avem nicio sansa sa expediem plicul spre Capitala, dar sa incercam la un alt oficiu, mai „de la oras”.

A doua oprire. Poşta din Apahida, tot lângă Cluj-Napoca. Aici o funcţionară îşi savurează cafeaua şi se amuză alături de colegi. N-a putut să ne ajute, dar ne-a recomandat o firmă privată. Concurenţa. Am urmat sfaturile primite in Feleacu, astfel ca am incercat la un ghisei din resedinta de judet.

La unul dintre cele mai mari oficii poştale din Cluj-Napoca, e coadă. Din cele cinci ghişee, doar unul este deschis. In acest an, Posta Romana ar fi trebuit sa monteze POS-uri in 750 de oficii postale din cele 5600 pe care le are, pentru a permite plata cu cardul. Raspunsul celor de la ghiseu – „La posta nu se poate plati cu cardul!”

Ca o concluzie, de Ziua Mondiala a Postei am aflat ca in orice oficiu postal as intra, cardul bancar nu imi este folositor. De asemenea, Posta nu poate oferi niciun serviciu care sa transporte un plic dintr-un oras in altul al tarii, astfel incat acesta sa ajunga la destinatie a doua zi.

În schimb, Poşta se laudă că, de ziua ei, a lansat un nou serviciu online prin care expeditorii îşi pot personaliza cu propriile imagini plicurile.

Articole Similare

2 Comentarii

 1. Domnule Prunean ,haideti in locul salariatelor de la ghiseu daca nu sunteti multumit de serviciile si modul de servire al acestora.
  Nu va obliga nimeni sa colaborati cu Posta Romana
  Sunt atatia curieri cu care puteti colabora ,pentru un pret dublu,poate nu stati nici la coada,vine racheta si va preia corespondenta care vreti sa o depuneti,amuzant nu?
  Referitor la faptul ca functioneaza un singur ghiseu in unul dintre cele mai mari oficii din Cluj ,este timpul sa aflati ca salariile sunt exagerat de mici pentru angajati.
  Aduceti dumneavoastra personal daca nu sunteti multumit de rapiditatea cu care sunteti servit,chemati va rudele,prietenii sa lucreze pe salariul celor de la Posta si mai stam de vorba.Nu mai vorbesc de complexitatea operatiunilor si diversificarea serviciilor ,sunt n mii de prestatii si va plangeti ca e un singur ghiseu??Mergeti la banca si vedeti cu ce viteza si ce flegmatic suntetiti servit !
  Noroc cu nea gardianul ca va civilizeaza ,ce cuminti stati la coada,nu haraie unul…va mai bati in fata sa intrerupeti salariata in timp ce achita o pensie sau un mandat?
  La posta intra toate scursurile umane din pacate…..
  Inca ceva:va rog sa mergeti putin si pe la primarie sa filmati sau va e frica ca iesiti in suturi de acolo?cam ce salariu are portarul acolo?pentru cultura dumneavoastra generala,apoi urmeaza prefectura,directia fiscala,anaf, si altele …nu mai imi pierd timpul…..
  Un om cu putina coloana vertrebrala ar vedea cat de complexe sunt programele pe calculator si ca fiecare serviciu oferit inclusiv pensiile si cupoanele de pensii se introduc pe loc in momentul cand vine clientul la ghiseu.
  La meficul de familie cand butoneaza pin ul doctorul toata lumea asteapta ore in sir chipurile ca nu merge soft ul …unul nu face gargara.
  La posta trebuie sa ai curs de stenodactilografie sa introduci toate datele date de client ,totul informatizat,pai si atunci mai bine ma duc grefier la judecatorie pe 3500lei,nu?
  Facultati sunt pe toate gardurile daca sunt bani…
  In strainatare am sta o jumatate de ora la coada pentru un timbru si nu am mai patit nimic..
  Referitor la terminalul Pos:e timp ,intai sa vedem de ce distrigazul nu mai incaseaza facturi la sediul lor central inclusiv numerar…ce facem cu facturile ?unde le platim?acolo nu se sta la coada?acum 11ani se plateau la posta moca,ati uitat ?a fost buna posta la incasat facturi atunci

 2. Aveti dreptate in legatura cu cardul, e nefolositor la posta. De Prioripost nu a auzit nimeni? E mult mai ieftin si cam tot asa de repede ajung coletele ca si cu Cargus, Fan sau alti curieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close