casa selena dej    
publicitate
publicitate
publicitate
 
 
ActualitateBREAKING NEWSSocial si Cultura

Târg de cariere la Cluj-Napoca. 80 de firme oferă peste 3500 de locuri de muncă (VIDEO)

Vizitatorii Târgului de Cariere Global de la Cluj-Napoca, aflaţi în căutarea unui loc de muncă, îşi pot testa, în premieră, abilităţile intelectuale şi trăsăturile de personalitate cu ajutorul unui psiholog, fapt care îi ajută în găsirea mai uşoară a unui job.

Psihologul Valentina Sava a declarat, marţi, că testele sunt foarte utile în condiţiile în care vin foarte mulţi oameni dezorientaţi, care nu ştiu ce vor şi pentru care ar fi util să afle care sunt punctele lor forte.

Punctul <Discover Yourself> din cadrul Târgului de Cariere Global este locul unde vizitatorii aflaţi în căutarea unui loc de muncă pot să îşi testeze, în premieră, abilităţile intelectuale, trăsăturile de personalitate, interesele profesionale şi dar valorile pe care le au. Am vrut să vin în sprijinul candidaţilor cu astfel de teste computerizate şi care sunt validate ştiinţific. Folosesc mai multe teste care arată, printre altele, ce profil profesional ar avea, să ştie cam ce domeniu de activitate le-ar plăcea, pentru că vin foarte mulţi oameni dezorientaţi, care nu ştiu ce vor. Am alte teste care arată nivelul abilităţilor cognitive – atenţie, memorie, raţionament, capacitate decizională. Este util să ştie unde se situează, care sunt punctele lor forte pentru că, în acest fel, se adaptează mai bine mediului profesional şi personal, iar testele îi ajută în găsirea viitoarei cariere”, a spus Sava.

Potrivit acesteia, majoritatea vizitatorilor testaţi au fost tineri, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, aflaţi în căutarea unui loc de muncă, testele având o durată de maxim 25 de minute.

Purtătorul de cuvânt al Târgului de Cariere Global, Ioana Oros, a declarat că la eveniment sunt înscrişi peste 80 de agenţi economici care oferă peste 3.500 de locuri de muncă în domenii precum auto şi automotive, inginerie, tehnică, call center, servicii, turism, retail, financiar-bancar, audit, consultanţă, HR, energie, telecomunicaţii, farmaceutic sau Transport.

Târgul de Cariere Global se desfăşoară, marţi şi miercuri, în Sala Polivalentă Cluj-Napoca şi va fi urmat timp de două zile de Târgul de Cariere în IT.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close