casa selena dej      
publicitate
publicitate
publicitate
 
 
Din Oras

TEATRU ȘI IMPROVIZAȚIE la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” – FOTO

Pentru al doilea an consecutiv, elevii Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu” din Dej au beneficiat de atenția și experiența actorilor de la Create.Act.Enjoy din Cluj-Napoca. Astfel, cu ocazia Lunii Creative, proiect derulat în fiecare an de către Compania Privată de Teatru, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, recent s-a desfășurat la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” din Dej,  un atelier de teatru și improvizație cu tema „istoria personală versus istoria națională”.

A fost abordată aceasta tema cu ocazia Centenarului, sub egida „Cluj100”, iar la activitate  au participat 20 de elevi împreună cu profesorii lor: Lador Iulia, Szasz Călina și Varga Nicoleta.

În cadrul activității, participanții au avut posibilitatea să-și exerseze abilitățile motrice, memoria, atenția distributivă precum și limbajul, antrenați fiind de actorul Paul Sebastian Popa. Acesta le-a arătat elevilor diferite tehnici de antrenare a memoriei, a atenției, a limbajului, care au rolul de a dezvolta capacitatea de comunicare și de gestionare a emoțiilor cu care aceștia se confruntă.

Deși, vizibil emoționați, elevii s-au bucurat de două ore în care au învățat prin joc să facă față unor situații imprevizibile, iar la sfârșitul activității s-au declarat foarte încântați de oportunitatea pe care au avut-o.

Obsevând entuziasmul cu care au participat la acest atelier și cunoscând beneficiile educației non-formale, scoala intentioneaza ca pe viitor numărul atelierelor, pe care Create.Act.Enjoy le realizează, să se mărească, astfel încât elevii  să învețe prin artă să devină mai creativi, mai deschiși și bineînțeles, mai apropiați de teatru.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close