casa selena dej
publicitate
publicitate
publicitate
 
 
ActualitateDin Oras

USR lanseaza oficial si in Dej campania „Fara penali in functii publice”

Initiativa cetateneasca „Fara penali in functii publice” care are ca scop strangerea de semnaturi pentru interzicerea cetățenilor condamnați definitiv să mai ocupe funcții publice în instituțiile de stat va fi lansata oficial duminica si la Dej.

Astfel, duminica, de la ora 11:30, in prezenta reprezentantilor Filialei judetene USR CLUJ dar si a celor locale din Cluj-Napoca si Dej, in Piata Bobalna se va da startul oficial al campaniei in Dej.

Ce este campania „Fara penali in functii publice”

Fără penali în funcții publice are la bază o inițiativă cetățenească ce are ca scop interzicerea cetățenilor condamnați definitiv să mai ocupe funcții publice în instituțiile de stat.

Cei mai importanți oameni politici din instituțiile care conduc în prezent România sunt puși sub învinuiri de fapte de corupție, de aceea considerăm că este necesară o curățenie în politica românească. Corupția stă la baza problemelor pe care România le are în cele mai importante domenii: sănătate, educație și dezvoltarea infrastructurii. Țara noastră are cel mai slab sistem de sănătate din Uniunea Europeană. Lipsa medicilor și a medicamentelor, corupția managementului și infrastructura șubredă, plasează România pe primul loc în UE la mortalitatea în spitale. Nici în privința educației nu stăm mai bine, peste 40% dintre elevii români de gimnaziu sunt analfabeți funcționali, ceea ce ne duce tot pe primul loc în UE.

România conduce și clasamentul țărilor cu cei mai puțini kilometri de autostradă construiți. Din cauza corupției, 2 din 5 români trăiesc în sărăcie sau la un pas să ajungă în această situație, județele cele mai mai sărace din țară sunt cele conduse de baronii locali ai PSD: Teleorman, Buzău, Vaslui. Fără penali în funcții publice ar însemna că cei care au condus România în ultimii 29 de ani să se apropie mai greu de funcțiile publice. Realitatea din România anului 2018 înseamnă toate cele de mai sus.

Numai societatea civilă poate determina o schimbare. Nu este de aju să-i schimbăm pe cei de la putere, trebuie schimbat modul în care acționează poporul român. Urgența situației vine din necesitatea schimbării modului de a face politică cu unul moral și îndreptat către realitatea pe care o vedem zilnic în jurul nostru. Propunerea de schimbare a Constituției este una care are la bază inițiativa cetățenească mult strigată de românii care au ieșit în stradă în 2017 și 2018, se arata in comunicatul organizatorilor.

Articole Similare

Un Comentariu

  1. Condamnați definitiv pentru ce fapte(? Este important. Dacă vorbim de fapte de corupție de abuz în serviciu. Da. Dar asa ambiguu….. Nu ca am avea așteptări mari de la USR dar de hoți și de Incompetenți suntem sătui. Începe sa treacă în derizoriu. Un partid care nu știu ce a făcut în afara de a fi infantil…. Păcat. Puteau fi o speranța. Doar puteau….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close