casa selena dej      
publicitate
publicitate
publicitate
 
 
ActualitateDin ZonaEveniment

Vedeta unui living în orice anotimp? Șemineul, desigur (P)

Într-o lume agitată, fără dar și poate, avem nevoie de un refugiu, un loc în care să putem ofta că ne e bine. Un loc unde odată cu respirația îndelungă și conștientă să avem certitudinea că am ajuns acasă. Și cum ar putea să arate mai frumos acest loc, dacă nu cu un șemineu în care trosnesc lemnele, montat chiar în livingul casei noastre.

Semineele au câștigat foarte multă popularitate în ultima vreme, tot mai multe persoane optând pentru a avea un șemineu în living, fie el un șemineu modern, pe gaz sau electric, ori un șemineu clasic, pe lemne sau peleți. Ca să alegi șemineul perfect pentru casa ta, noi îți oferim cu căldură, trei sfaturi de care trebuie să ții cont. Sfaturi primate de la experții șemineelor din România, PEFOC.ro., grup din care fac parte și Șeminee Sibiu.

  1. Utilitatea unui șemineu

Fiind construit cu precizie pentru a optimiza preluarea aerului rece din încăpere și încălzirea lui, un șemineu reține și emană căldură chiar și după întreruperea focului, iar acest lucru se va reflecta pozitiv în factura de încălzire de la finalul lunii. Mai ales că temperaturile din această perioadă nu sunt deloc prietenoase, iar încălzirea casei e absolut necesară.

Pe lângă rolul estetic evident, cu care îți vei impresiona invitații, cel mai important rol al unui șemineu este încălzirea încăperilor, acestea având un randament mult mai ridicat decât sobele clasice.

Mai mult decât atât, încă un lucru interesant de știut despre un șemineu, este că nu încălzește doar o singură încăpere: se poate opta pentru construirea unei canalizari a aerului cald si in alte incaperi. Aerul cald este pus in miscare cu ajutorul unui ventilator tangential si al unui regulator pentru viteza, debitul acestuia putand fi controlat foarte simplu.

  1. Amplasarea unui șemineu

Din acest punct de vedere, un semineu poate fi construit atât într-un colț al încăperii, cât și pe unul dintre pereți. Asta, în funcție de disponibilitatea spațiului tău. Pentru stabilirea celui mai bun loc de amplasare a unui șemineu, trebuie ținut cont de elementele componente ale acestuia: focarul, elementele de decor și accesoriile de montaj (grile de ventilație și decompresie, racorduri, coș de fum). Dacă un șemineu se construiește odată cu restul living-ului, decizia amplasării lui este mai ușor de luat. Este foarte important ca șemineul să se integreze armonios în restul decorului.

  1. Funcționalitatea șemineului ales

Puterea de încălzire a unui șemineu este determinată de modelul ales și de suprafața care trebuie încălzită, care poate varia de la un living generos până la o casă întreagă, dacă se optează și pentru un sistem de canalizare a aerului cald și în alte încăperi. Materialele folosite pentru a îmbraca un șemineu sunt de asemenea foarte importante.

  • Spre exemplu, un focar de șemineu din fontă îmbrăcat în cărămidă sau șamotă este o combinație ideală, deoarece se încălzește repede și reține căldura mai mult timp. Dacă prețuiești mai mult aspectul estetic la un șemineu, cea mai bună alegere pentru tine este piatra decorativă.

Profesioniștii de la Șeminee Sibiu folosesc în construcția unui semineu doar materiale profesionale și garantează o bună funcționalitate, un plus de siguranță și o durată mare de viata! Alege Șeminee Sibiu și ai o gamă diversificată de seminee pe gaz care pot fi montate în aproape orice locație inclusiv la blocuri, orice model de sobă, semineu cu calorifere, plăci silicat de calciu, montaj cos fum, materiale necesare pentru întreținere sau uși de șemineu cu diverse tipuri de sticlă.

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close