casa selena dej
publicitate
publicitate
publicitate
 
 
ActualitateEveniment

Vrei sa te faci politist? S-au schimbat regulile | Un tatuaj sau un piercing iti poate sta in cale

Luni, 2 iulie, au intrat în vigoare modificările introduse recent prin OUG nr. 53/2018 în Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului.

 Astfel, persoanele care participă la concursurile sau examenele de ocupare a funcţiilor de poliţist nu trebuie să aibă tatuaje ori elemente ornamentale (ex. piercing-uri) aplicate, inserate sau implantate pe/în corp, neacoperite de vestimentație, în ținuta de vară, scrie Observator.tv.

Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 440 din 24 iunie 2002, cu modificările și completările ulterioare, se modifică astfel:

La articolul 10, după alineatul (1) se introduc trei noi alineate, alineatele (11)-(13), cu următorul cuprins:

„(11) Îndeplinirea condiției prevăzute la alin. (1) lit. a) se constată de structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne, printr-o examinare medicală și evaluare psihologică, potrivit reglementărilor specifice în domeniu. În cazul în care se constată neîndeplinirea condiției, procedura de recrutare încetează pentru candidatul respectiv.

 (12) La concursurile sau examenele prevăzute la art. 9 alin. (5) poate participa orice persoană care îndeplinește, pe lângă condițiile prevăzute la alin. (1), și următoarele criterii specifice:

a) nu are tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe/în corp, neacoperite de vestimentație, în ținuta de vară;

b) dacă prin reîncadrare sau încadrare directă, potrivit nivelului studiilor și/sau vechimii în specialitate, nu dobândește un grad profesional mai mic decât gradul militar echivalent deținut în rezervă.

(13) Verificarea criteriului specific prevăzut la alin. (12) lit. a) se realizează cu ocazia examinării medicale”.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close