publicitate
publicitate
publicitate
publicitate
 
Politic

143 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal | Mesajul preşedintelui PNL Dej, Aurelian Mureşan

În urmă cu 143 de ani, la 24 mai 1875, la inițiativa mai multor lideri ai societății românești (Dumitru și Ion C Bratianu, C.A.Rosetti, Mihail Kogălniceanu, I. Ghica, Gh. Vernescu, frații Golești etc.) a luat ființă Partidul Național Liberal.

PNL și-a pus amprenta asupra celor mai importante evenimente din istoria modernă a României: Instaurarea Monarhiei Constituționale (1866), obținerea Independenței de stat (1877), Războiul de întregire a neamului și crearea României Mari(1918), adoptarea Constituției (1923), Reforma Agrară (1921), Legea Electorală (1926) și relansarea economiei după criza din 1929-1933, prin deviza <PRIN NOI ÎNȘINE>.

În aceasta perioadă liberalismul a devenit fundamentul ideologic pe baza căruia s-a construit România , principalul curent de gândire și acțiune al celei mai dinamice părți ale elitei românești.

Este datoria actualei generații să păstreze idealurile fondatorilor Partidului Național Liberal, să le îmbogățească aducându-le în actualitate și să le transmită mai departe noilor generații, reafirmând atașamentul față de valorile patriotismului și față de o Românie care își respectă patrimoniul istoric și valorile tradiționale.

 Ținta liberalilor de astăzi este transformarea Partidului Național Liberal în cea mai puternică forță politică din România, motorul dezvoltării, progresului, modernizării și afirmării națiunii române în lume.

 La ceas aniversar, dragi liberali, vă doresc multă sănătate, bucurii, succes în tot ce întreprindeți și vă urez, din suflet <<LA MULȚI ANI!>>” a transmis Aurelian Mureșan, președinte PNL Dej.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close