casa selena dej      
publicitate
publicitate
publicitate
 
 
Actualitate

31 de Pagini, Grupuri si Conturi care faceau propaganda PSD, ELIMINATE de Facebook

Facebook a publicat joi un raport in care anunta ca au fost eliminate 31 de Pagini, Grupuri si Conturi, care faceau parte dintr-o retea care opera in Romania si avea ca principal scop propaganda PSD. Administratorii de pagini si proprietarii conturilor, false si autentice, postau de regula stiri locale sau probleme politice, cu caracter manipulatoriu si erau menite sa induca cititorii in eroare. De asemenea acestia au mai distribuit si au promovat stiri ale unor site-uri, care incitau la dezbinare si care erau publicate sub semnaturi false.

Conform raportului publicat de cei de la Facebook, au fost eliminate 4 Pagini, 26 conturi Facebook și 1 Grup, iar aproximativ 1550 de conturi Facebook au urmarit una sau mai multe dintre aceste pagini. In acelasi raport se mai arata ca, persoanele din spatele campaniilor de manipulare si dezinformare, au investit in total 650 de dolari, pentru publicitatea articolelor publicate.

Cu toate ca mai multe persoane au incercat sa isi ascunda identitatile, in urma unei analize manuale, cei de la Faceook au descoperit ca o mare parte din activitatile de dezinformare au fost legate de o persoana asociata Partidului Social Democrat.

Cu doar doua zile inainte de publicarea raportului Facebook, Liviu Dragnea, presedintele PSD, a sustinut printr-o postare pe aceeasi retea de socializare ca „trebuie să existe reguli europene care să interzică instigările la ură și violență pe Internet”.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close