ads
publicitate
 
Marketing

4 sfaturi pentru a evita dependența de jocurile de noroc

Nu este nimic nou când auzi expresia: jocurile de noroc provoacă dependență. Jocurile de noroc pot produce o depedență exact ca alte substanțe sau obiceiuri. Chiar dacă unii sunt mai predispuși să cadă în patima jocurilor de noroc, nu există indoiala că fiecare poate să cadă în această capcană fără un plan bine stabilit dinainte. Mulți preferă să folosească cazinourile online, cum este Maxbet deoarece consideră că nu este același lucru precum a juca într-un cazino fizic. Realitatea este, însă, că acestea provoacă la fel dependență. O să îți explic în acest articol 4 pași importanți pe care îi poți face pentru ca jocurile de noroc să nu devină o dependență pentru tine.

1.Stabilește un buget și ține-te de el

Gândește-te în felul următor: înainte de a ieși din casă și a merge spre cazino, stabilește un buget pe care îți permiți să îl cheltuieșți și să îl pierzi. Dacă faci acest lucru de fiecare dată când simți nevoia de jocuri de noroc, vei putea să îți ții sub control această dependență. Nu vrei să ajungi în situația în care ai cheltuit până și banii de care aveai nevoie pentru chirie, mâncare, utilități și așa mai departe. Este exact același principiu pe care îl poți aplica și cu pofta de dulciuri: dacă nu ai dulciuri cumpărate, nu le vei putea mânca. Sună simplu, însă încearcă să îți faci acest obicei de a stabili dinainte un buget.

După ce ți-ai stabilit un buget mai există un lucru pe care îl poți face. Stabilește un procent minim și un procent maxim din suma respectivă pe care îl vei paria pe o singură mână sau într-o singură rundă. Să presupunem că te duci cu 2000 de lei la cazino și decizi ca pe fiecare mâna să foloseșți un procent minim de 3% și un procent maxim de 10%. Atunci de fiecare dată când pariezi vei paria minim 60 de lei, dar niciodată mai mult de 200 de lei. Acest lucru te va ajuta să nu simți nevoia să “recuperezi” o suma mare pierdută anterior, întrucât de cele mai multe ori acest lucru nu se întâmplă și sfârșeșți pierzând și mai mult.

2. Ia-ți zile libere săptămânal

Este foarte ușor să cazi în capcana de a plasa un pariu sau de a juca încă o mână în fiecare zi. În ziua de azi este mult mai ușor și mai convenabil să plasezi un pariu direct de pe telefonul mobil sau din confortul casei. Dacă reușeșți ca măcar 2 zile pe săptămână să uiți de pariuri și de jocurile de noroc, vei putea să îți faci un obicei din a nu mai paria zilnic. Aceste mici pauze vor avea un impact destul de puternic asupra celor care obișnuiesc să parieze zilnic. Faptul de a-ți forma o astfel de disciplină este benefică chiar și în alte domenii ale vieții, cum ar fi munca sau relațiile cu alții.

Exact cum cei dependenți de țigări sau de alcool simt mereu nevoie de a consuma, tot așa poate să ajungă și o persoană dependentă de jocurile de noroc. Însă, dacă reușeșți să începi acest obicei, îți va fi mult mai ușor să rezișți și chiar să reduci numărul de zile pe săptămână petrecute la jocurile de noroc.

3.Nu acționa impulsiv. Fă fiecare pariu individual de celelalte

Să presupunem că ai o zi mai proastă în ceea ce privește pariurile sau jocurile de noroc. Nu încerca să “îți răscumperi greșeala” pariind și mai mult. Din contră, dacă observi că în ziua respectivă nu ți-a ieșit un pariu important, atunci este bine să te limitezi doar la un singur pariu pe zi. Trebuie să accepți pierderea și să mergi mai departe. Una dintre cele mai importante lecții ca și parior pe care le vei învăța este că o să ai foarte, foarte multe pierderi de-a lungul timpului și că acestea nu trebuie să te influențeze.

Cea mai mare greșeală pe care o poți face este să pierzi o sumă mare de bani, iar mai apoi să încerci să îi recuperezi folosind o suma și mai mare de bani. În schimb, dacă ai reușit să câștigi și să faci un profit destul de bun, ai putea să te mulțumeșți cu profitul și să mai pariezi o parte mică din banii câștigați. Îți recomand ca să foloseșți până la maxim 50% din banii câștigați pe un pariu pentru a-i folosi pentru un alt pariu sau joc de noroc.

4. Dezvoltă și alte hobby-uri

Cel mai simplu mod de a scăpa de o dependență este acela de a-ți face alte hobby-uri sau a descoperi noi activități. Faptul de a nu lăsa ca jocurile de noroc sau pariurile sportive să fie singurul tău mod de a te destinde este cel mai important aspect. Jocurile de noroc pot să fie un hobby pentru tine, însă nu lăsa că acestea să fie singurul tău hobby. Faptul de a te concentra și pe alte activități îți va distrage mintea de la jocurile de noroc.

De exemplu, gândește-te de cât timp nu ai mai ieșit o seară împreună cu prietenii la un fotbal sau la o cină. Te poți bucura mult mai mult de banii pe care i-ai fi putut pierde la cazino ajutându-i pe alții sau distrandu-te alături de prieteni sau de familie. Poate te gândești că nu vei găsi un hobby care să îți placă, însă cu siguranță vei putea găsi unul care să se potrivească cu personalitatea ta. Poți căuta hobby-uri noi chiar și pe internet sau să apelezi la sfatul unui prieten.

Concluzie

Jocurile de noroc pot să fie un hobby interesant și chiar distractiv pentru multe persoane. Totuși, dacă lași ca această patimă să pună stăpânire pe tine, o vei sfârși destul de rău. De aceea, dacă vei urma cele 4 sfaturi pe care le-am enumerat în acest articol vei avea doar de câștigat. Nu uita, întotdeauna există lucruri mai bune de făcut cu banii decât faptul de a-i pierde la un cazino.

Articole Similare

Un Comentariu

  1. Nu pot fi de acord cu declaratiile de mai sus , nu poti invata un om sa renunte la jocurile de noroc invatindu-i sa se apuce si de alte hobbyuri , Fiecare hobby solicita cheltuieli

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close