publicitate
publicitate
publicitate
 
Din Oras

40 000 lei aruncati de Primaria Dej pe “apa Somesului”

semafor-rosuCa orice ardelean falos si mandru nevoie mare, edilul orasului anunta la sfarsitul lunii iunie ca ultimul lucru care ii lipseste municipiului Dej pentru a   intra in randul lumii civilizate a fost rezolvat: se va instala inca o pereche de semafoare.  Semafoarele au ajuns la Dej, bune si noi, dar nu prea au fost de folos. Au fost instalate intr-un loc in care soferii spun ca nu era necesar: intersectia strazilor I.P. Reteganu-Libertatii si Piata 22 Decembrie. Scopul acestora a fost de a “fluidiza circulatia si a preveni formarea de blocaje”, dupa cum a declarat atunci Costan Morar. Semafoarele au functionat in timpul zilei timp de aproape doua luni, timp in care soferilor care au trecut prin Dej le-a fost pusa rabdarea la incercare, deoarece cozile formate erau mai mari si blocajele mai frecvente.

Pana si pe cunoscutul blog din Cluj Napoca “Panfi.ro” s-a scris despre inutilitatea semafoarelor instalate la Dej:

Se circula foarte bine până acum; te asigurai din parte stângă şi virai spre podul de peste Someş. Acum se stă la semafor inutil, în coloană. Măcar de puneau verde intermitent spre dreapta. Probabil încă n-au aflat că există şi astfel de semafoare.

La fel se întâmplă şi când vii dinspre Bistriţa sau Baia-Mare. Chiar dacă cei care vor să o ia spre centrul oraşului au verde, trebuie să stea în coloană după cei care o iau la stânga, spre Cluj, pentru că este doar o bandă de mers.

Probabil au trebuit cheltuiţi nişte bani pe semaforizare.

De aproximativ o saptamana, autoritatile locale si-au dat seama ca iar s-a facut un lucru inainte sa fie gandit si s-a renuntat la ele. Nu mai functioneaza nici ziua nici noaptea.  40 000 de lei din bugetul local stau acum atarnati de cativa stalpi, in bataia soarelui si a vantului, sub un strat gros de praf. Toate acestea in conditiile in care in aceasta saptamana Primaria Dej a decis sa se imprumute de la banca cu suma de 2 500 000 de lei pentru a nu intra in blocaj financiar. Pana cand autoritatile locale si comisia de sistematizare a circulatiei vor gasi o solutie pentru buna desfasurare a traficului in zona, coloanele de masini se vor intinde pe cativa kilometri, asa cum s-a intamplat si astazi. La final va oferim un pont: urmatoarele semafoare vor fi instalate in intersectia strazilor Ec. Teodoroiu, Mihai Viteazu si Eroilor. 

Citeste si: Primaria Dej se imprumuta la banca pentru a nu intra in blocaj financiar

 

 

Articole Similare

9 Comentarii

 1. aruncati banii pe semafoare degeaba :-j…prostie mai mare nu exista 🙂 dar na 🙂 romania….te urasc :X

 2. mai bine l-ar pune la trecerea de la pijama, ca acolo e jale mare! e pietonul la jumatatea zebrei, dar masinile treeeeeeec in continuare, aproape sa-l calce. e un adevarat pericol, mai ales in timpul scolii, cand trec copii!!!!

 3. In sfarsit luati atitudine Alex. Totusi, l-ati intrebat pe primar cine e vinovat si cine plateste? Pentru ca din taxele pe care eu le platesc catre primarie, nu am chef sa suport incompetenta unora de la sistematizare sau de unde o fi cei care au gresit. In mod normal, o stire, ar trebui sa acorde si celui incriminat un drept la replica. Asa ca…..pe el!!!

 4. presedintele comisiei de sistematizare a circulatiei ii primarul costan morar si tot el e cel care plateste factura !!!! :)))
  el comanda,el executa :))))…dar pe banii nostri

 5. Cat ne costa-acest Costan?
  Costand cat o coasa-n coasta,
  Costurile pese-un an
  Ne vor da o veste proa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close