Marketing (P)

5 reguli de aur ale șoferilor responsabili

Pentru a ne asigura că nu avem probleme pe drumurile publice, în calitate de șoferi, trebuie să dăm dovadă de prudență, atât la volan, cât și înainte de a ocupa scaunul din față-stânga al mașinii. Comportamentele responsabile sunt cele care ne mențin siguranța noastră, a pasagerilor noștri, dar și a celorlalți participanți la trafic.

Din nefericire, mii de accidente rutiere au lor anual în România, iar cauza acestora diferă de la o situație la alta, variind de la consum de alcool la volan, până la teribilism și dorință de aventură. Ei bine, consecințele pot fi devastatoare, motiv pentru care nicio ocazie nu este de prisos să ne amintim câteva reguli de aur ale șoferilor responsabili:

  1. Asigurările la zi

E foarte important să ne asigurăm că avem polițele RCA, de asigurare auto obligatorie, valabile, înainte de a ne urca la volan. În cazul nedorit al unui eveniment rutier nefericit, societatea noastră de asigurare se va ocupa de costurile daunelor pe care ni le poate provoca un șofer neatent. 

Paza bună trece primejdia rea, spune un vechi proverb românesc, iar în jungla traficului urban din zilele noastre, aceste vorbe sunt cât se poate de actuale și de demne de a fi luat în considerare.

Poți încheia o asigurare auto aici, la Asigurăricontactless.ro. 

Dacă-ți faci griji cu privire la prețuri asigurări auto, trebuie să știi că ofertele sunt variate, în funcție de necesitățile și preferințele clienților. Prețul diferă în funcție de vârsta beneficiarului, dar și de specificațiile tehnice ale mașinii.

  1. Anvelope adecvate anotimpului

Un șofer responsabil și profesionist știe că anvelopele trebuie schimbate, în funcție de anotimp sau că poate să-și monteze pe mașină anvelope așa-numite “all season”, adică adecvate pentru toate sezoanele.

Anvelopele nepotrivite pot reprezenta un risc de accident. Mașina nu rulează pe carosabil în condiții optime, dacă nu este dotată corespunzător. Prin urmare, dacă ții la siguranța ta în trafic, nu omite niciodată acest pas.

  1. Schimbul de ulei

O mașină căreia i se face schimbul de ulei în mod regulat, la service-uri autorizate, de către profesioniști, are o durată de viață mai lungă și, implicit, scade semnificativ riscul de a suferi defecțiuni tehnice severe, când te aștepți mai puțin.

Chiar dacă acumulează 10-15 ani de vechime, mașina căreia i s-a efectuat la timp schimbul de ulei, va rula excepțional, cu mici probleme specifice timpului și uzurii complet normale.

  1. Adaptează viteza la condițiile de drum

Întotdeauna, un șofer responsabil nu va rula cu viteza care îi este permisă de numărul cailor de sub capotă, nici nu se va lăsa influențat de teribilismul altor participanți la trafic. Acesta va ține cont, cu prioritate, de condițiile de drum. Cu alte cuvinte, pe un carosabil ud, pe timp de ploaie sau acoperit cu polei, viteza trebuie redusă la minimum, pentru a reduce riscul de derapaj și de pierdere a controlului direcției.

Mașina, oricât ar fi de performantă și dotată cu tehnică de ultimă generație, are nevoie de o viteză redusă în condițiile speciale amintite anterior.

Prin urmare, siguranța în trafic nu reprezintă o chestiune dificilă, dacă respectăm câteva reguli elementare, ce ne vor permite, de fiecare dată, să revenim acasă, cu bine și fără niciun fel de pagube materiale.

Sursă foto: pexels.com

 

Articole Similare

Un Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close