publicitate
publicitate
publicitate
publicitate
 
Eveniment

5 sfaturi practice pentru amenajarea unui balcon mic 

Dacă stai la bloc, probabil îi invidiezi pe cei care au casă și curte unde se pot relaxa oricând își doresc. Balconul tău este destul de mic și îl folosești în general pentru a depozita lucruri sau pentru a usca haine. Dar, cu puțin efort, poți să îl transformi în spațiul perfect de relaxare, unde să bei o cafea dimineața și să admiri peisajul. Nu este indicat să renunți la aspectul practic, doar să folosești câteva trucuri pentru o amenajare mai estetică.

Iată câteva sfaturi practice și ușor de implementat:

1. Începe cu o curățenie generală

Dacă ai folosit balconul pentru depozitare, primul pas este să scapi de cutiile și plasele pline de lucruri pe care nu le mai folosești. Dacă nu ai avut nevoie de ele în ultimele 6 luni, cu siguranță nu le vei mai utiliza pe viitor. Excepție de la această regulă fac produsele sezoniere precum anvelopele de iarnă sau bicicletele. Poți încerca să vinzi ce nu mai ai nevoie, să donezi sau să le arunci direct, dacă sunt uzateși nu mai pot fi folosite.

2. Folosește obiecte de mobilier extensibile

Pentru a profita la maximum de spațiul limitat pe care îl ai pe balcon, îți recomandăm să folosești obiecte care pot fi strânse atunci când nu sunt utilizate. Spre exemplu, dacă alegi măsuțe extensibile, vei avea un loc elegant unde să îți bei cafeaua, dar care, după ce ai terminat, îți permite să te miști liber.

3. Folosește spațiul de pe verticală

Ești obișnuit să vizualizezi spațiul doar pe orizontală, să te gândești cum să înghesui toate lucrurile necesare în spațiul de pe podea. Dar nu ignora faptul că balconul tău are pereți care pot fi foarte utili pentru o amenajare cu cap. Astfel, dacă nu vrei ca bicicleta să ocupe tot balconul, poți folosi un suport ca să o prinzi de perete. Mai poți monta rafturi unde să depozitezi lucruri. În plus, poți agăța plante de suportul pentru rufe.

4. Alege culori luminoase și naturale

Balconul este parte din casa ta, dar în același timp face legătura cu lumea din afară. Astfel, acesta ar trebui să fie decorat într-un stil cât mai aproape de natură, care să îți inducă instant o stare de relaxare. Folosește culori calde, pe care le-ai găsi în mod normal într-o pădure, precum maro pentru obiecte de mobilier și vede pentru decorațiuni. Păstrează pereții albi, deoarece reflectă lumina și fac spațiul să pară mai încăpător decât este cu adevărat.

5. Decorează cu plante

Așa cum am subliniat mai sus, balconul ideal ar trebui să te ducă cu gândul la natură. Și ce mod mai ușor de a face asta decât să decorezi spațiul cu plante? Este locul ideal să ai multe flori, deoarece se vor bucura de lumină din plin. Chiar dacă de la geamul tău nu vezi decât betoane, plantele îți vor purifica aerul și te vor ajuta să ai o experiență plăcută în propria casă. Nu uita să le uzi constant sau să investești într-un mini sistem de irigație. 

Balconul perfect este combinația perfectă între practic și spațiu propice pentru relaxare. Urmând sfaturile de mai sus vei reuși să îți transformi și tu balconul, indiferent de mărimea sa sau de starea în care se află acum.

 

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close