publicitate
publicitate
publicitate
 
BREAKING NEWSDin Zona

500 de metri de drum dintre Dej si Vad arata incompetenta unui intreg Consiliu Judetean – VIDEO

Timpul trece altfel pentru Consiliul Judetean Cluj. Cele sase luni promise inca din 2019 ca termen de finalizare pentru refacerea drumului dintre Viile Dejului si Vad s-au transformat intr-un an, dar inca lucrarile sunt departe de a fi terminate. In timp ce pe “santierul” tronsonului de 500 de metri de drum domneste linistea, soferii sunt nevoiti sa isi rupa masinile pe un drum agricol prin lanul de porumb. 

Problemele pe Drumul Judetean 109E care face legatura intre Viile Dejului si Vad au aparut inca din luna mai a anului trecut. Inundatiile din zona dar si lucrarile de inchidere a vechii rampe de gunoi de la Cetan au marit tot mai mult crapaturile din partea carosabila, facand ca intr-un final soseaua sa cedeze. Initial, traficul a fost restrictionat doar pe un singur sens, dar cum autoritatile au intarziat sa intervina, singura solutie pentru desfasurarea in siguranta a circulatiei a fost inchiderea in totalitate a drumului si devierea traficului pe un drum agricol denivelat.

Culmea este ca s-au alocat bani pentru refacerea drumului inca de anul trecut, iar Consiliul Judetean promitea ca totul va reveni la normal in regim de urgenta pana la sfarsitul lui 2019. Suntem in a doua jumatate a anului 2020 si lucrarile sunt departe de a fi terminate. In mijlocul saptamanii am vrut sa vedem “forfota” de pe santier, dar in afara de 3 utilaje prafuite si un caine prietenos care avea rolul de a le pazi, nu am gasit nimic altceva.

Dejul este reprezentat destul de serios in administratia judeteana, astfel ca interesele cetatenilor din zona ar trebui sa fie puse in practica mult mai usor de Consiliul Judetean…dar lucrurile nu prea stau deloc asa.

Pentru a afla care este situatia acestui drum l-am contactat pe Marius Manzat, dejeanul care este vicepresedinte al Consiliului Judetean Cluj. Acesta ne-a declarat ca firma care a castigat licitatia este singura responsabila pentru stagnarea lucrarilor, insa nu din rea vointa. Marius Manzat a declarat ca pentru continuarea santierului a fost nevoie de un anumit utilaj, care insa nu era disponibil pana acum pentru inchiriere, dar in urma cu doua seri, utilajul ar fi ajuns in zona. Politicianul dejean spune ca pana la finalul acestui an, soferii care circula in zona ar trebui sa o poata face pe un drum judetean reabilitat. Aceeasi promisiune ca si anul trecut…

CITESTE SI STIREA DIN 2019:

Desi s-au dat bani pentru reparatii, de 3 luni drumul spre Vad se surpa zi de zi | Ce spune Consiliul Judetean – VIDEO

Articole Similare

3 Comentarii

  1. Întrebaţi Cons. Jud. Cluj de ce a fost nevoie de ,,mutarea” gunoiului la 50 m faţă de poziţia iniţială. Gunoiul vechi era stabilizat , cresuse vegetaţie şi copaci , drumul era stabilizat , nu mai aluneca. Mutarea gunoiului a provocat alunecarea drumului. Au costat milioane de euro mutarea gunoiului şi tot atît va costa refacerea drumului , başca banii cheltuiţi pt . drumul de ocolire.

  2. Mincinosi. acuma mergeti sa ii alegeti. Pai daca a castigat licitatia inseamna ca au si penalizari pt intarzieri. Ce ma intereseaza pe mine ca tu nu ai reusit sa inchiriezi nu stiu ce utilaj? Tu trebuia sa fii dotat cu tot daca te-ai bagat in licitatie.Au aranjat ei tot sa fie bine pt toti. Si roata de cascaval sa fie impartita cum trebuie.

  3. Inca o afacere marca Tise-Pruneanu(primarul din Vad), iar autorul articolului habar n-are de situatia reala pentru ca nu s-a documentat la modul corect si serios.Portiunea de drum care s-a surpat, n-are nicio legatura cu inundatiile din zona ci cu mutarea gunoiului din fosta asa zisa groapa de gunoi a Dejului.Toti cei din zona stiu ca depozitarea gunoiului acolo,inca din vremea comunismului,a avut drept scop consolidarea acelei portiuni de drum si era la mintea cocosului ca mutarea lui va avea drept consecinta surparea lui.Cei care au facut-o ar trebui deferiti justitiei pentru dezastrul pe care l-au creat si sumele colosale cheltuite din bugetul statului,aiurea dar cu un scop precis : al imbogatirii celor in cauza.Dar,find vorba de “marele”politician BOC si acolitii sai,nu vor fi intrebati curand de sanatate,nu-i asa?Asa zisele autoritati ale statului sunt ocupate cu “ciuma rosie”care n-a condus in ultimii 25 de ani judetul.In comuna s-au facut multe lucrari de aceiasi factura si este foarte usor de documentat autorii pornind de la averile pe care le detin si pe care nu le pot justifica din veniturile obtinute ca bugetari.Sigur,ajutati de rudele si prietenii apropiati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close