publicitate
publicitate
publicitate
optim
Administratie | PrimarieBREAKING NEWSDin Oras

A inceput montarea parapetelor pe 1 Mai | Vor fi si separatoare de sensuri – FOTO

Dupa indelungi asteptari, pietonii care circula pe trotuarele de pe strada 1 Mai, suprapusa cu DN1C, nu se vor mai simti in pericol din cauza masinilor. A inceput montarea parapetelor de protectie si a altor elemente de siguranta, dupa ce in urma cu aproape 4 ani au fost inlaturate pentru reabilitarea soselei. 

In tot acest timp, mai multe masini scapate de sub control au ajuns pe trotuar, punand in pericol viata pietonilor. Si teava de gaz care traverseaza zona a fost pusa la incercare de mai multe ori si chiar rupta, tot la impactul cu masinile. 

Pentru ca zona este un “punct negru” in privinta accidentelor rutiere, pentru a nu se produce victime colaterale in randul pietonolor, Politia Dej a cerut administratiei locale in repetate randuri ca elementele de siguranta sa fie puse la locul lor, dar o lunga perioada de timp solicitarile politistilor, ale oamenilor din zona si ale jurnalistilor dejeanul.ro au ramas fara raspuns.

In cele din urma, zilele trecute, muncitorii firmei care se ocupa de reabilitarea soselei au inceput montarea parapetelor de protectie. Pentru siguranta rutiera, sensurile de circulatie vor fi separate prin parapete de tip “New Jersey”, adica parapete din beton, precum cele de pe DN1 – Cluj-Napoca – Oradea. 

“Suntem in stadiul de montaj a elementelor de siguranta a circulatiei, pe viitor va fi suplimentata la cererea beneficiarului si suntem in curs de demarare a unei dispozitii de santier, in vederea montarii suplimentara a unor benzi de departajare prin parapeti de tip “New Jersey”,  pentru siguranta circulatiei. Intarzierea a fost cauzata de anul de recesiune pe care l-am trecut cu totii, sunt intarziate proiectele la nivel national, mai ales in asteptarea Ordonantei 64 (n.r. cea care actualiza preturile dupa scumpirea materialelor de constructii), ne-a afectat si razboiul de la granita si toate cele pe care le-am trecut. Cu toate astea suntem in stadiul in care am adus un proiect mare la un procentaj de 80%, iar la jumatatea acestui an il vom finaliza”, a transmis reprezentantul constructorului. 

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button