publicitate
publicitate
publicitate
 
BREAKING NEWSDin ZonaEveniment

Abandonati de o firma din Botosani, 33 de muncitori srilankezi au ajuns la De’Longhi – VIDEO

Peste 30 de cetateni din Sri Lanka, veniti in Romania in urma cu aproximativ un an, vor munci pentru fabrica De’Longhi de la Jucu, dupa ce muncitorii au fost abandonati de o firma din Botosani pentru care lucrasera pana acum. In cazul muncitorilor lasati de izbeliste s-a implicat pana si ministrul muncii, iar cea mai buna oferta de angajare au avut-o cei din conducerea fabricii de la Jucu.

Cei 33 de cetateni srilankezi au ajuns la Jucu joi dimineata in jurul orei 6, dupa ce au calatorit intreaga noapte cu autocarul, venind de la Bucuresti. Odata ajunsi la fabrica au fost triati epidemiologic, iar mai apoi au fost luati in primire de angajatii de la Resurse Umane, pentru a fi analizat fiecare caz in parte. Cativa dintre ei aveau deja expirate permisele de munca in Romania, iar pentru ceilalti era nevoie de o prelungire. Pe langa toate acestea, au fost incepute deja procedurile de acordare e permiselor de rezidenta in judetul Cluj, proceduri birocratice care vor dura cateva zile. Abia dupa aceea cei 33 de muncitori vor semna contractele de angajare cu Delonghi. Cetatenii veniti din Sri Lanka au parte de aceleasi beneficii pe care le au si muncitorii romani, avand insa si cazarea asigurata la o pensiune din Cluj-Napoca. Acestia vor lucra la asamblarea aparatelor de cafea produse de concernul italian in fabrica de la Jucu.

Carmen Petcu, directorul general al Delonghi Romania a declarat ca a ales sa ii ajute pe asiaticii abandonati, in primul rand, din omenie, dar si pentru a le atrage atentia celor care merg la munca sezoniera in strainatate in conditii dificile, ca si in Romania este nevoie de angajati.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close