publicitate
publicitate
publicitate
publicitate
publicitate
BREAKING NEWSDin Oras

Abandonul, gestul prostului | Cățeluși abandonați, loviți de masină la Dej | Cum poți ajuta – VIDEO

Abandonul animalelor a devenit un fenomen de amploare in tara noastra, care arata modul “ingust” de gandire al celor care recurg la astfel de gesturi. La marginea fiecarui drum sau in fiecare parcare exista cel putin un caine abandonat, iar primavara si toamna, perioada in care fată cățelele, numarul puilor aruncati pur si simplu (dacă scapă de înec), creste alarmant. Cifrele arata ca 80% din puii de caine fatati in Romania nu ating varsta de 1 an din cauza abandonului.

Cel mai recent caz de abandon in zona Dejului a fost descoperit in aceasta dimineata pe drumul care leaga Ocna Dej de Pintic. Sase pui de caine, in varsta de aproximativ 3 luni, au fost abandonati in tufisuri pe marginea drumului, intr-o zona fara case sau orice alta sursa de hrana. Doi dintre ei au fost loviti de masina, dar unul a supravietuit si s-a tarat doar cu labele din fata pana in santul de langa drum, unde a zacut zile intregi. Alti patru riscau sa aiba aceeasi soarta, pentru ca urmareau fiecare masina care trecea pe acolo.

Cei de la Asociatiei Anima Pro Terra, care se ocupa in mod voluntar de salvarea cainilor aflati in situatii dificile in zona Dejului, au reusit sa prinda doi dintre ei, iar pe cel ranit l-au dus la o clinica veterinara. Nu isi poate folosi membrele din spate si se presupune ca are coloana fracturata. Investigatiile suplimentare pot fi facute doar la Cluj-Napoca si sunt extrem de costisitoare, astfel ca e nevoie de ajutor.

Poti sprijini financiar prin urmatoarele metode:

IBAN EURO: RO 56 RNCB 0108 108 61654 0003
IBAN RON: RO 13 RNCB 0108 108 61654 0001
deschis la BCR Dej, cod BIC or Swift RNCBROBU
Paypal: animaproterra@yahoo.com

De asemenea, e nevoie de sprijin pentru gazduirea celor 4 caini sanatosi, timp de cateva saptamani pana la completarea schemei de vaccinare, pentru ca plasarea acestora in adapost printre ceilalti caini i-ar face extrem de vulnerabili in fata bolilor care pot sa apara la varsta lor. Voluntarii asociatiei vor asigura hrana si vaccinul acestora.

Amenda pentru abandonul animalelor a fost majorata, astfel ca cei identificati pot fi sanctionati cu pana la 12000 lei.

Specialistii spun ca singura metoda de prevenire a abandonului este sterilizarea catelelor, iar legea ii obliga pe proprietari sa faca acest lucru. In Dej, urmatoarea campanie de sterilizare gratuita a cainilor cu stapan va avea loc in luna aprilie, iar programari pot fi facute la telefon  0787 273 338.

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close