publicitate
publicitate
ads
 
Din Oras

Acoperisul verde, un concept nou in hidroizolatii. Iata mai multe despre asta

Daca in Elvetia este reglementat prin lege ca orice acoperis care depaseste 500 mp sa dispuna de acoperis verde in mod obligatoriu, in Romania aceasta tendinta se afla la inceput. Este un concept nou, adus din Occident, dar care are multiple beneficii de ordin functional si estetic pentru proiectele rezidentiale si spatiile office. In Germania, 10% dintre constructii prezinta un acoperis verde. 

Din fericire, a devenit o practica si in tara noastra, unde exista specialisti bine pregatiti pentru a implementa aceasta forma de hidroizolatii Milucon. De ce merita sa investesti in acest tip de sistem si cum functioneaza el? Descoperi acum!

Ce este un acoperis verde

Asa cum o arata si numele, un acoperis verde este, fie partial, fie total, imbracat in vegetatie. Un avantaj considerabil este versatilitatea in aplicare. Acoperisul verde se poate monta atat pe un o structura dreapta, cat si pe una inclinata. 

De la iarba si flori, la arbusti mici si licheni, plantele verzi utilizate in implementarea acestui sistem de hidroizolatie nu necesita efort constant de ingrijire din partea omului. Structura sistemului este formata, insa, din mai multe straturi, fiecare dintre ele avand un rol bine definit. Un rol esential il are membrana antiradacina, ce formeaza o bariera ce nu permite patrunderea radacinilor vegetatiei plantate in celelalte straturi. Sistemul de drenaj, o alta parte componenta, are aspectul unui cofraj de oua si retine eficient apa in anumite compartimente specifice, prin intermediul carora se poate hidrata pamantul. Surplusul de apa este redirectionat automat spre sistemul de scurgere al sistemului.

Care sunt motivele pentru care se merita sa ai un acoperis verde

Aceasta forma de hidroizolatie inovatoare vine la pachet cu multiple beneficii pentru utilizatorii spatiului de locuit sau de birouri. Avantajele se resimt atat in design, cat si in ceea ce priveste functionalitatea:

  • te bucuri de o oaza de liniste la inaltime

Un acoperis verde creeaza, implicit, un spatiu de relaxare la inaltime. Aceasta modalitate eco de a imbraca cladirile are un puternic efect vizual, crescand considerabil valoarea constructiei, fara mari eforturi.

  • are proprietati termoizolante

Chiar daca scopul initial este de a stopa infiltratiile de apa intr-un mod inspirat de natura, in realitatea practica acoperisul vine la pachet si cu proprietati termoziolante. Temperatura in caldire este constanta.

  • izoleaza fonic

O cladire situata intr-o mare aglomeratie urbana va beneficia de izolarea fonica obtinuta prin intermediul unui acoperis verde. Zgomotele ridicate din exteriorul cladirii vor fi diminuate intr-o mare masura.

  • este o solutie durabila

In comparatie cu alte solutii clasice de hidroizolare, un acoperis verde bine implementat isi va mentine rolul de protectie pe termen foarte lung, fara a necesita mari interventii financiare ulterioare.

  • elimina riscul inundatiilor cauzate de ploile torentiale

Sistemul functioneaza extrem de eficient, prin vegetatia care absoarbe o mare cantitate de apa, in mod natural. Prin urmare, nu exista niciun risc de suprasolicitare a sistemului pluvial sau a canalizarii. 

Vrei sa hidroizolezi o terasa? Alege Milucon.ro si echipa sa de experti in sistemele inovative

Milucon.ro este o companie deschizatoare de drumuri, care a preluat cele mai bune practici din Occident si le-a adus in Romania. Cele mai inovative si mai eficiente sisteme de hidroizolatii terase, subsoluri si fundatii sunt implementate de Milucon.ro. 

Daca vrei sa iti protejezi constructia de actiunea distructiva a apei, acoperisul verde este una dintre primele optiuni pe care merita sa le iei in calcul, iar Milucon.ro se poate ocupa de proiectul tau de la A la Z, la cel mai bun raport dintre calitate si pret. 

Date de contact:

Tel: 0766 419 049

E-mail: office@milucon.ro

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close