mariflor
gold freedom restaurant
mariflor
bosch angajeaza
alexander
centrul medical
Din Oras

Adevaratul test pentru lucrarile din Centrul Istoric | Muncitorii ajung la partea carosabila – FOTO

Incepe adevaratul test al rabdarii pentru proiectul de amenajare a zonei centrale a orasului. Muncitorii care lucreaza la extinderea zonei pietonale din Parcul Mic au ajuns cu santierul la partea carosabila. Pentru inceput vor fi afectate doar parcarile din fata Parcului Mic, insa pe masura ce vor evolua, vor afecta si o banda de circulatie. Totul face parte din proiectul european de “Amenajare a zonei pietonale centrale in vederea reducerii emisiilor de carbon in zona centrala a municipiului Dej”.

Astfel, reprezentantii Primariei Dej ii roaga pe soferi sa nu isi lase parcate autoturismele in zona de interventie. Zilele acestea carosabilul va fi frezat, iar mai apoi va incepe si amenajarea. In final, o mare parte din zona centrala a orasului va deveni pietonala, precum Piata Unirii din Cluj-Napoca.

Valoarea lucrarilor se ridica la 7 milioane de euro, iar banii provin de la Uniunea Europeana.

Proiectul, care vizează spațiul public al Pieței Bobâlna, al străzii 1 Mai, până la intersecția cu str. George Coșbuc, precum și al Pieței 16 Februarie, presupune:

-amenajarea de zone pietonale și trotuare -amplasarea de mobilier urban
-reorganizarea zonelor de spații verzi, înnoirea fondului dendrologic prin plantarea de arbori și arbuști ornamentali
-achiziționarea a 60 biciclete, stații de închiriere biciclete și dezvoltarea unui sistem modern de închiriere
-modernizarea infrastructurii rutiere

Pentru a compensa locurile de parcare desfiintate in urma amenajarii zonei centrale, a fost dat in folosinta deja un parking pe strada Nicolae Titulescu, pe vechea baza sportiva a orasului. Parcarea respectiva se afla la doar 6 minute distanta de mers pe jos fata de centrul orasului.

 

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close