ads
publicitate
 
Marketing

Afla cum sa respecti legislatia in vigoare privind gestionarea deseurilor

Te ocupi de productia de bunuri sau de importuri? Atunci trebuie sa cunosti legislatia in vigoare privitoare la gestionarea deseurilor. Din punct de vedere oficial, ai obligatia ca in fiecare an sa manageriezi o cantitate de deseuri similara cu cea pe care o introduci pe piata.

Aceasta este solutia pe care au gasit-o autoritatile pentru a reduce utilizarea resurselor naturale, dar si pentru a proteja mediul inconjurator. In acelasi timp, trebuie sa stii si cum sa intocmesti un raport de mediu, astfel incat sa trimiti informari clare si concise catre Autoritatea Nationala de Mediu (ANM).

Ce este un raport de mediu si ce trebuie sa contina?

Rapoartele de mediu sunt documente pe care trebuie sa le depui la ANM, astfel incat sa informezi autoritatile in privinta deseurilor pe care le introduci pe piata. Daca unele rapoarte trebuie intocmite trimestrial, altele sunt anuale, in functie de produsele cu care lucrezi.

Gestionarea deseurilor: cum are loc?

Atunci cand te gandesti la conceptul de gestionare a deseurilor, nu trebuie sa-ti faci griji: nu trebuie sa te ocupi propriu zis de reciclarea ori distrugerea deseurilor, ci pur si simplu sa te asiguri ca ele ajung la firmele specializate in acest sens. Este vorba despre o procedura care faciliteaza accesul companiilor de reciclare la deseuri care pot fi reutilizate si transformate in obiecte care sa fie din nou comercializate si folosite.

Colaboreaza cu un OIREP!

Daca nu ai suficient timp la dispozitie pentru a te ocupa de managerierea deseurilor si nici nu exista in compania ta o persoana careia sa ii aloci aceasta responsabilitate, trebuie sa stii ca ai si o alta varianta la dispozitie: colaborarea cu un OIREP. Mai exact, poti alege sa lucrezi cu o organizatie specializata in gestionarea deseurilor, in cadrul careia lucreaza experti bine pregatiti. Aceastia cunosc legislatia in vigoare, sunt mereu la curent cu schimbarile aduse de autoritati si stiu exact cum sa intervina pentru a realiza rapoarte de mediu ori cum sa gaseasca cei mai buni colectori de pe piata!

Incheiati un contract clar si concis

Pentru a te bucura de serviciile pe care ti le poate pune la dispozitie un OIREP, este obligatoriu sa incheiati un contract in care sa fie stipulate urmatoarele detalii:

  • datele de contact ale celor 2 parti;
  • cantitatea de deseuri de care trebuie sa se ocupe OIREP-ul;
  • tipurile de rapoarte pe care specialistii trebuie sa le intocmeasca;
  • preturile pe care trebuie sa le suporti.

Procura

Printre elementele importante, pe care mai trebuie sa le cunosti se numara si faptul ca trebuie sa incheiati o procura la notariat, prin care sa oferi OIREP-ului drept de semnatura in numele firmei pe care o reprezinti. In acest fel, partenerii tai pot sa depuna acte la ANM si sa indeplineasca toate cele necesare pentru gestionarea deseurilor.

Verifica activitatea OIREP-ului

Nu in ultimul rand, este recomandat sa te asiguri ca OIREP-ul respecta atributiile pe care le are. De ce? Daca autoritatile gasesc nereguli, responsabila este firma pe care o conduci si nu OIREP-ul pe care l-ai contractat. Asadar, aloca-ti timp din cand in cand pentru a verifica activitatea partenerilor tai.

Ecologic3rambalaje.ro iti vine in ajutor atunci cand trebuie sa te ocupi de gestionarea deseurilor. Acest OTR mediu si-a castigat renumele prin profesionalismul de care da dovada, precum si prin numarul mare de colaboratori pe care i-a avut pana in prezent!

Date de contact:

E-mail: office@ecologic3rambalaje.ro

contact@ecologic3rambalaje.ro

Telefon: 0239 680 500

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close