publicitate
publicitate
publicitate
 
BREAKING NEWSDin OrasEveniment

ALEGERI LOCALE DEJ | URNELE s-au inchis, PREZENTA SLABA LA VOT | A inceput numaratoarea

Dejenii au iesit duminica la vot pentru a-i alege pe cei care vor conduce orasul in urmatorii patru ani, insa interesul a fost mult sub asteptari. La ora 21, atunci cand s-au inchis sectiile de votare, in Dej votasera doar 9 934 de oameni din totalul celor 31 270 cu drept de vot, PREZENTA FIIND DE 31,76%.

Ca o comparatie, in urma cu 4 ani, la alegerile din iunie 2016, prezenta la vot in Dej a fost de 45%.

Imediat dupa inchiderea sectiilor de votare, va incepe numararea tuturor buletinelor de vot ramase, iar mai apoi urnele vor fi desigilate si va incepe numaratoarea propriu-zisa a voturilor. Cu o prezenta scazuta, numaratoarea nu va fi una de durata, astfel ca in aceasta noapte dejenii vor afla cine sunt cei care se vor afla la “carma” orasului pana in 2024.

Cea mai mare prezenta la vot a fost inregistrata la sectia de votare din Viile Dejului, unde 45,41% din cei inscrisi pe liste au votat.

In Dej, cei mai multi alegatori care s-au prezentat la urne au varsta cuprinsa intre 45 si 64 ani (4208 persoane), urmati de cei cu varsta de peste 65 de ani. Tinerii au fost cei mai putini – 792.

Statistica arata ca barbatii dejeni au fost putin mai harnici astazi decat dejencele in ceea ce priveste votarea: 5022 de barbati au votat in Dej spre deosebire de 4912 femei prezente la vot.

 

Articole Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close